Policie České republiky v úterý zadržela muže, ročník 1997, pro podezření ze závažné trestné činnosti. Tuto informaci bez jakýchkoliv bližších informací potvrdila mluvčí Policie České republiky Violeta Siřišťová. Podle informací Blesk.cz by se mělo jednat o známého provokatéra Mike Pána, který dlouhá léta ztrpčuje život zejména pražským strážníkům.

Informaci pro Blesk.cz nepřímo potvrdil také mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. „Mohu potvrdit, že byl v úterý realizován policejní úkon zadržení podezřelé osoby v souvislosti s možným podezřením ze spáchání trestného činu vydírání,” řekl Blesk.cz bez bližších informací Cimbala s tím, že situaci řeší Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 6. Aktuálně probíhá přípravné řízení. Youtubera měli chytit přímo při činu, když na čerpací stanici přebíral úplatek.

Notorický provokatér

Mike Pán vešel v obecné povědomí coby youtuber MikeJePan. Ve svých videích často páchal různé dopravní či jiné přestupky, které měla nejčastěji řešit Městská policie hl. m. Prahy. Jejich příslušníky při tom nezřídka zesměšňoval a zákroky jim všemožně komplikoval. Nejspíš i z toho důvodu byl jeho kanál na Youtube v roce 2018 smazán. Později vešlo ve známost, že svá videa točil jako reklamní kampaň na svůj projekt zabývajícím se pojištěním proti pokutám.

Naposledy na sebe mladík upozornil minulý týden, kdy rozmístil na Karlově mostě tři vozidla, což byl údajně protest proti pochybení končícího ředitele policie v Libereckém kraji Vladislava Husáka, který se 23. ledna zúčastnil pompézní oslavy narozenin exposlance Petra Bendy (ČSSD) v teplickém hotelu Prince de Ligne. Fotografové Blesku tehdy zdokumentovali účast exposlance Milana Hniličky (ANO) či bývalého premiéra Jiřího Paroubka.

Zároveň se mělo jednat i o protest vůči současným vládním nařízením. Auta z Karlova mostu byla v odpoledním hodinách odstavena z nařízení města. „Tento trestuhodný čin nebudeme v žádném případě tolerovat, obzvláště když se jedná o zneuctění národní kulturní památky, symbolu našeho hlavního města,“ uvedl pro Blesk.cz starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN). „Doufám, že ti, co si toto dovolili, budou spravedlivě potrestáni,“ dodal.

Fotogalerie
19 fotografií