Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Lucii zatkli v Brazílii kvůli pašování drog: Prozradila Blesku, jak to bylo

Autor: VaB - 
21. prosince 2020
05:02

Lucii T. v Brazílii zadržela policie loni na podzim, a měla k tomu důvod. V šachovnici a replice obrazu, kterou měla mít Češka u sebe, bylo šest kilo kokainu! Na cestě navíc byla se svou malou dcerkou, díky níž nakonec neskončila za mřížemi, ale v domácím vězení. Nyní se rozhodla prostřednictvím svých právníků udělat veřejné prohlášení.

Bylo září, rok 2019. Češku Lucii v São Paulu zadržela policie, která šla, zdá se, najisto. V poměrně neobvyklých předmětech – šachovnici a replice vzácného obrazu – u Češky objevili šest kilo kokainu!

Lucie nejprve skončila ve vězení. Od toho nakonec soud upustil, důvodem bylo to, že měla s sebou malou dcerku. Prakticky ji tak zachránila před nepříliš populárními brazilskými věznicemi. Nastalo tak domácí vězení, celou dobu má dítě u sebe.

Byl naplánovaný i soud, který měl rozhodnout o její budoucnosti. Kvůli koronavirové pandemii byl ale odročen. „Soud stanovený na konec května byl z důvodu omezení činnosti soudního systému v souvislosti s epidemií covid-19 odročen. Česká občanka vyčkává na konání soudního jednání v domácím vězení společně s nezletilou dcerou,“ uvedla pro Blesk Ředitelka tiskového odboru a tisková mluvčí ministerstva zahraničních věcí Zuzana Štíchová. 

Následuje prohlášení, které Lucie poslala Blesku, ve zcela nezměněné podobě:

 

Vážení,

Lucie Tsarucha nyní vydává toto prohlášení se svými právníky v Brazílii, aby oficiálně objasnila některé kontroverzní body, které byly projednávány v posledních měsících.

Lucie odletěla do Brazílie jako každý normální turista, z ryze osobních důvodů. Nikdy neměla ani neplánovala žádnou účast na obchodování s nelegálními drogami. Když však měla odletět z Brazílie, muž, se kterým byla v kontaktu na dálku a kvůli kterému přiletěla do Brazílie na jeho osobní pozvání, ji překvapil tím, že jí poslal „dárek“, který chtěl přivézt pro něj do Macaa. Údajně se jednalo o rodinné dědictví, dle jeho slov.

Lucie to však okamžitě odmítla. Lucie dostala tento dárek ve svém hotelu v Brazílii a ani se ho nedotkla. Nechala to všechno v hotelu, kde žila, a zamířila na letiště, aby opustila zemi, ale bohužel ona a její dcera neměly potřebná očkování proti žluté zimnici, takže je letecká společnost nenechala nastoupit na let z Brazílie. Poté, co jí tento muž začal vyhrožovat a řekl jí, aby se pro dárek vrátila, se Lucie ze strachu a tlaku musela vrátit. Byla sama v cizí zemi s malým dítětem, kde nikoho neznala.

K jejímu překvapení jí po příjezdu do hotelu kde ony obrazy nechala překvapila policie, která při kontrole obsahu daru (obrazů) zjistila, že je v nich řada narkotik. A v tento okamžik, si Lucie uvědomila, že jí tento muž podvedl a bez jejího vědomí ji chtěl pro tento zločin sprostě vvyužít.

Toto jsou fakta a Lucie s pomocí svých právníků dokáže, že si nikdy nebyla vědoma žádného provinění. Pravda bude prokázána prostřednictvím konverzací WhatsApp. Policie však její mobilní zařízení s důkazy zabavila a my jsme k nim zatím neměli přístup. Ani po četných žádostech v procesu, ve kterých soudce souhlasil s obhajobou a nařídil policii doručit zprávu z mobilního telefonu, policie nereagovala a ignorovala soudní příkazy.

Toto chování ze strany policie je velice zvláštní a bude projednáno při soudním jednání. Je zde neúcta k soudci, brazilskému trestnímu řízení a Lucii. To nezůstane nepotrestáno a současná obrana zpochybní tento nedostatek policejní reakce na jednání. Bohužel, díky koronaviru jsou všechny procesy, které zde normálně probíhají pomalu ještě pomalejší. První slyšení je již naplánováno na duben a zde dokážeme Luciinu nevinu.

Pro rodinu a přátele nejnovější zprávy: Lucie je v pořádku, stará se o sebe a svou dceru a odpovídá na soud doma (což je skvělé, protože obžalovaní ve většině případů reagují na soudní spory tohoto druhu ve vězení). Takže nyní musíme být trpěliví a věřit ve spravedlnost a pravdu, která, i když zde trvá dlouho, výjde na povrch a Lucie bude očištěna od všech obvinění zde a po tak dlouhém čekání bude propuštěna zpět do své země. Tímto žádáme každého, komu bude toto prohlášení doručeno, o doslovnou citaci bez úprav nebo zásahu do textu.

Zdravíme vás, Fabio Fajolli, Gustavo Polido a další právníci z týmu.

Lukya ( 21. prosince 2020 21:26 )

Dcera semnou jela protože v té době byla plně kojená. Přeci nenechám malé dítě někde u někoho cizího,to dá rozum. Přestaňte tak sledovat kriminálky

Lukya ( 21. prosince 2020 21:24 )

A nikdo mi žádný hotel neplatí,protože v žádném hotelu dávno nejsme.

Lukya ( 21. prosince 2020 21:22 )

Pořád lepší,než být Nováková

Lukya ( 21. prosince 2020 21:22 )

Na hotel jsem se vrátila až po tom ,co ki dotyčný začal vyhro­žovat­.Samoz­řejmě jsem tam nebydlela. Stačí pořádně číst

Lukya ( 21. prosince 2020 21:20 )

Problém by to nebyl,kdyby policie už od května 2019 nezadržovala můj telefon s kompletním obsahem,i přes nařízení soudce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání