Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Řidič (38) na Uherskohradišťsku ujížděl policii: Zastavil ho až výstřel do pneumatiky!

Řidič (38) na Uherskohradišťsku ujížděl policii: Zastavil ho až výstřel do pneumatiky! (ilustrační foto)
Řidič (38) na Uherskohradišťsku ujížděl policii: Zastavil ho až výstřel do pneumatiky! (ilustrační foto)  (Autor: Blesk/Václav Burian)
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2020
17:17

Osmatřicetiletý řidič za volantem škodovky ujížděl v neděli po poledni na Uherskohradišťsku policii. Muž má od úřadů do příštího roku zakázáno řídit. Automobilovou honičku ukončil jeden z policistů výstřelem do pneumatiky pronásledovaného vozu. Kriminalisté muže podezírají z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, hrozí mu až tři roky vězení.

Policisté se pokoušeli auto zastavit v Šumické ulici v Uherském Brodě, použili k tomu výstražné zvukové zařízení, blikající světla majáku a nápis STOP POLICIE na svém vozidle. Řidič ale podle mluvčí nereagoval a začal ujíždět směrem na Nivnici.

„Poté pokračoval směrem na Dolní Němčí a následně odbočil k Vlčnovu. Na horizontu pak odbočil na polní cestu. Při tom ho stále pronásledovala policejní hlídka. Po několika stech metrech se policistům podařilo dostat na úroveň ujíždějícího vozidla a následně výstřelem ze služební zbraně zasáhnout zadní pneumatiku," sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Unikající řidič však podle ní z nepojízdného auta vyskočil a dal se na útěk. „Výzvy policistů i nadále neakceptoval. Na místo mezitím dorazily další policejní posily, které po něm začaly pátrat. Po chvíli ho ležícího na zemi objevil psovod se služebním psem," doplnila mluvčí.

Podle policie má muž Městským úřadem Luhačovice i Městským úřadem Vsetín do července 2021 vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Nyní je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě obvinění a následného odsouzení hrozí až tříleté vězení.

VIDEO: Pražským policistům ujížděla posádka BMW

Video  Pražským policistům ujížděla posádka BMW.  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání