Osamoceného školáka si všiml řidič autobusu brněnského dopravního podniku a zavolal strážníky. „Přibližně osmiletý hoch dokázal na papír napsat pouze své jméno a příjmení. Později ho mírně opravil. Ani tak se ale jeho jméno neobjevilo v databázi pohřešovaných,“ uvedla mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Dům nebyl správný

Strážníci obvolali azylové domy a pátrali i přes policii a tísňové linky. Marně. Domluvu s chlapcem komplikoval jeho handicap, je němý. „Vzkazy a ne zcela určité popisy mohly poukazovat na jeden konkrétní dům v Bystrci. Když se strážníci chlapce ptali, zda je adresa správně, naznačil, že pravděpodobně ano,“ pokračovala Skřivánková.

Když ale strážníci hocha zavezli na místo, nepoznával ho a naznačoval, že bydlí jinde. Strážníci se proto s klučinou vrátili na služebnu, kde mu připravili kakao.

Následně se přes policii začala po chlapci shánět jeho vyděšená matka, která se na ni obrátila poté, co její vlastní pátrání k ničemu nevedlo. „Chlapce jsme jí poté mohli předat,“ dodala mluvčí strážníků.

VIDEO: Pátrání po totožnosti němého chlapce bylo pro brněnské strážníky novinkou. Mnohem častěji pomáhají například seniorům v nesnázích.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci zachraňovali seniorku, která ležela zraněná ve vlastním bytě. Městská policie Brno