Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsná „zimní“ nehoda u Vizovic: Auto sjelo ze silnice a skončilo v lese!

Autor: VaB - 
29. listopadu 2020
15:20

Vážně vypadající nehoda u Vizovic naštěstí nedopadla tragicky, problém bude ale s odklizením havarované fabie. Kvůli namrzlé silnici se k autu nedostala těžká technika hasičů.

V Česku se už několik dní potýkáme s obzvláště chladnými dny. Na silnicích se mnohdy tvoří ledovka a vyšší oblasti pomalu pokrývá sněhová nadílka. Je proto důležité mít zimní pneumatiky a chovat se na silnici daleko opatrněji a předvídavěji.

Sníh a ledovka například zkomplikovaly zásah hasičům ze Zlínského kraje u Vizovic. Osobní auto Škoda Fabia tam skončilo ve svahu opřené o kmen stromu. Řidič měl velké štěstí. Z havárie auta, které skončilo na boku, vyvázl bez zranění.

Problém byl ale s vyproštěním samotného automobilu. Vyprošťovací technika hasičů se na místo kvůli ledovce a sněhu nedostane. „Na místě je i Policie České republiky. Hasiči k havarovanému automobilu sestoupili s pomocí nastavovacího žebříku a provedli protipožární opatření,“ uvedli hasiči na facebooku.

Místní dobrovolná jednotka se snažila k místu sehnat těžkou lesní techniku, která by s vyproštěním pomohla. „Automobil byl vyproštěn a ponechán mimo silniční komunikaci. K úniku pohonných hmot nedošlo,“ dodali hasiči.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání