Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Důchodce (†83) skončil ve vězení kvůli hlasitému rádiu: Propuštění se nedožil

Ian Trainer skončil ve vězení kvůli hlasité muzice.
Ian Trainer skončil ve vězení kvůli hlasité muzice.  (Autor: Merseyside Police)
Autor: rc - 
3. prosince 2020
20:49

Ve vězení zemřel Ian Trainer, třiaosmdesátiletý důchodce, který skončil za mřížemi kvůli hlasitému rádiu! Rodák z anglického Aintree byl v uplynulém roce ve vězení několikrát a to za porušení soudního zákazu. V roce 2019 soud vydal nařízení, jež mu zakazovalo, aby pouštěl rádio mezi 9. a 22. hodinou v hlasitosti nad 65 decibelů. Trainer však toto nařízení opakovaně porušoval.

Do křížku se svým sousedem se několikrát dostal důchodce Ian Trainer z anglického města Aintree. Třiaosmdesátiletý muž si rád doma pouštěl nahlas rádio, tím však obtěžoval svého souseda Thomase Michaela Thompsona. Trainer si měl rádio pouštět nahlas několik let, a tak se soused rozhodl to začít řešit. V prosinci roku 2019 na svého souseda podle informací britského deníku Daily Mail zavolal policii.

Poté, co strážce zákona muže zatkl, mu měl Trainer říci: „Rád si pouštím muziku nahlas, užívám si to.“ Kvůli hlasité hudbě skončil Trainer u soudu, kde údajně vypověděl, že trpí nachlazením, kvůli čemuž špatně slyšel. Navíc kvůli zdravotním problémům nemůže nosit sluchátka. Od soudu odešel s nařízením, aby nehrál hudbu mezi 9. a 22. hodinou o síle nad 65 decibelů. 

Nařízení však opakovaně porušil, a tak za poslední rok skončil několikrát ve vězení. V únoru byl odsouzen na čtyřiadvacet dní za mřížemi a v červnu se podle informací britského deníku Metro objevil u soudu prostřednictvím videohovoru a byl vzat do vazby.

Koncem listopadu přišla smutná zpráva, která zasáhla celé jeho rodné město. Trainer ve vězení zemřel. Muž byl převezen do nemocnice, ovšem už mu nebylo pomoci. Zatím není jasné, co bylo příčinou jeho smrti. „Je absolutně ostudné uvěznit důchodce za to, že si přehrává muziku tak nahlas, protože je hluchý,“ uvedla Jeanette Buhagiarová. „Jaká ostuda. Chudák pravděpodobně jen znovu prožíval vzpomínky,“ řekla Jennifer Tyrrelová.

„Je to srdcervoucí,“ řekla Lisa Holmesová. Ovšem našli se i tací, kteří s nařízením soudu souhlasili. „Jen proto, že mu bylo třiaosmdesát, ho neomlouvá za to, že byl ignorant. Opakovaně byl pachatelem a neustále ignoroval soudy a policii,“ řekl Ryan O'Hanlon.

Jak to chodí ve vězení, se dozvíte z Deníku predátora:

bre-burda ( 3. prosince 2020 22:58 )

Takže za rádio vlastně dostal doživotí. To nedostávají ani vícenásobní vrazi.

Arany ( 3. prosince 2020 22:26 )

Nic se nedá dêkat. Zákony, jejich dodržování a ukázněnost platí přece pro všechny. Při dnešní nabídce sluchadel, sluchátek a podobných zařízení jeho důvody jsou smêšné. Prostě potížista.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání