Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt cyklisty na Vsetínsku: Řidič ho možná srazil úmyslně a dvakrát přejel!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, dce - 
17. listopadu 2020
15:51

Šestatřicetiletý cyklista nepřežil v úterý ráno v Hošťálkové na Vsetínsku srážku s autem. Řidiče, který z místa nehody utekl, se policii podařilo vypátrat. Případ policisté nadále vyšetřují. Podle informací CNN Prima News je ve hře i verze, že řidič cyklistu srazil úmyslně a přejel ho dokonce dvakrát!

Tragédie se stala poblíž středu obce krátce před 08:00. "Na místo vyjely policejní hlídky, které následně zjistily, že řidič vozidla, které muže srazilo, z místa dopravní nehody utekl. Na základě zjištěných okolností a výpovědí svědků byl přivolán i krajský kriminalistický výjezd, který prověřoval, jestli se kromě závažné dopravní nehody nestal i jiný násilný trestný čin. Přesnou příčinu úmrtí objasní až nařízená soudní pitva," uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle CNN Prima News policie prověřuje, zda se nestal násilný trestný čin - totiž, že řidič cyklistu nesrazil záměrně. Údajně je také možné, že auto přejelo cyklistu dvakrát!

Pátrání po řidiči podle něj trvalo několik desítek minut. "Pátrací akce skončila i díky všímavosti místních obyvatel úspěšně. O právní kvalifikaci bude rozhodnuto v následujících hodinách," doplnil mluvčí.

Pakliže se potvrdí původní informace, že muž zemřel při dopravní nehodě, byl by podle dostupných údajů jejich 21. letošní obětí ve Zlínském kraji. Za loňský rok si vyžádaly nehody na silnicích v regionu podle oficiálních policejních statistik 19 lidských životů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání