Stanici dosud vedla tříčlenná redakční rada, kterou vedle Večeři tvořily ředitelka CNN Prima News Production Eliška Čeřovská a ředitelka News Gathering Petra Benešová. Ty z vedení stanice odcházejí.

"Pavel Štrunc je uznávaný novinář s bohatou zkušeností v televizním i online zpravodajství. Online sekce pod vedením Tomáše Večeři dosaženými výsledky výrazně převyšuje naše původní cíle," uvedl dnes generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

CNN Prima News začala vysílat na začátku května. Několikatýdenní zpoždění zavinila koronavirová epidemie. Do konce roku chce kanál dosáhnout sledovanosti 1,5 procenta ve skupině diváků 15 až 69 let. Roční náklady na provoz vyjdou na stovky milionů korun.

"Mým cílem je intenzivnější propojení televizní a online části zpravodajské platformy, větší centralizace a zjednodušení způsobu řízení redakce," dodal Štrunc.

Průměrný podíl kanálu na celkové sledovanosti byl za první tři měsíce vysílání 0,35 procenta ve skupině diváků starších 15 let. Web CNNPrima.cz dosáhl za červenec 1,3 milionu uživatelů. Zásah multiplatformy za červen je 5,4 milionu lidí v České republice starších deseti let. Facebookový profil CNN Prima NEWS za necelé tři měsíce organicky nasbíral téměř 50.000 sledujících, uvedla v tiskové zprávě mluvčí televize Gabriela Semová.

Skupina Prima loni zvýšila zisk na 342 milionů korun z předloňských 317 milionů Kč. Tržby naopak klesly z 3,5 na 3,28 miliardy Kč. Pokles tržeb způsobila vyšší spoluúčast na bonusech a nižší míra prodaného reklamního prostoru, který kompenzovaly nižší náklady na vlastní tvorbu i nakupovaný zahraniční obsah. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Podíl průměrné sledovanosti v cílové skupině mezi 15 a 69 lety se meziročně zvýšil z 23,7 na 24,3 procenta, což skupině zajistilo druhou pozici mezi komerčními stanicemi.

Fotogalerie
6 fotografií