Měla to být největší televizní událost ve zpravodajství letošního jara. Jenže místo toho se vedení televize Prima dočkalo jen bezesných nocí! Start nového kanálu byl ohrožen koronavirovou pandemií natolik, že se mezi zaměstnanci kanálu přirovnává květnové spuštění k zázraku.

„Tato stanice má opravdu nejmodernější televizní studio, které lze ve střední Evropě spatřit. Jenže právě to je ten zádrhel, proč se spouští vysílání téměř o dva měsíce později,“ prozradil Blesku zdroj z redakce nového zpravodajského kanálu. „Tím, že je to vše moderní a technické vybavení je plné nových technologií, museli se s tím všichni naučit zacházet. Jenže Američani, kteří měli přiletět, dostali zákaz kvůli obavám z nákazy v Evropě,“ popsal hlavní problém zdroj.

Vše se podle něj muselo zvládnout po telefonu a tím vzniklo hlavní zdržení. Ve studiu je mnoho kamer a dronů ovládaných přímo z režie. Jsou takzvaně bezkontaktní, o to však náročnější na programování.

Své si užívají i moderátoři, kteří byli do této chvíle zvyklí, že se kamery a technika přizpůsobují jim. „Všechno je úplně jinak. Moderátor musí pracovat podle techniky. Takže musí po studiu chodit tak, jak je naprogramovaná technika,“ popsal zdroj. S tím také souvisí už několikatýdenní trénování moderátorů ve studiu.

Dosud seděl v režii člověk, který jim posouval čtecí zařízení. Nově si ho musejí ovládat sami. Sedící moderátor si ho posouvá pedály pod stolem, stojící kolega má pak posuvné zařízení v ruce. Na zpravodajském vysílání se bude podílet více než 100 nových redaktorů. Jak se jim podařilo osvojit si novou techniku, uvidí diváci už 3. května v 18:55 hod. 

Sexbomba Eva Perkausová: Sekla s TopStarem i Šebrlem

Když veřejně prohlásila, že si na nový zpravodajský kanál netroufá, znělo to jako definitivní tečka na Primě. Sexy blondýnka Eva Perkausová (26) ale rozhodně neřekla poslední slovo!

Sice má jako moderátorka Velkých zpráv utrum, bude teď ale nově jednou z tváří magazínu o celebritách Showtime. Ten z obrazovky úplně vytlačí dosavadní TopStar. I když podle informací Blesku měl namále už před dvěma měsíci. „Vedení ho chtělo úplně zrušit, pak ale na Primě natočili nový formát Showtime, který dokonce přijalo i CNN, takže poběží i tam,“ prozradil Blesku zdroj.

Svůdná Eva tak hned po konci Hlavních zpráv převezme žezlo a před obrovskou LCD obrazovkou bude uvádět novinky ze života hvězd. A to každý večer od osmi. Showtime povede s úplným nováčkem Petrem Větrovským a ostřílenou moderátorkou Laďkou Něrgešovou (44).

Velká změna čeká i Romana Šebrleho. Vedení CNN ho stejně jako Perkausovou z Velkých zpráv sice stáhlo, nabídli mu ale moderování Sportovních zpráv. „Kolegů ze světa sportu, kteří by se vydali podobnou cestou jako já, je opravdu málo,“ řekl k tomu. Sportovní zpravodajství bude součástí ranních bloků, pravidelných zpráv i hlavní zpravodajské relace.

Showtime: pondělí až neděle od 20:00

Těhotné Lašková a Parmová: Jedou v tom s Boučkem

Přestože jsou obě podruhé těhotné, vedení CNN Prima News s nimi dále počítá. Zprávařky Sandra Parmová (34) a Gabriela Lašková (30) budou moderovat ranní blok. Řešit se tam bude všechno – od počasí a dopravního zpravodajství přes zásadní události včerejšího dne až po aktuální témata a novinky, které by neměly divákům uniknout. Pod křídla si je vezmou Libor Bouček (39) a Soňa Porupková (30), kteří budou hlavními moderátory pořadu Nový den.

Přestože jsou Sandra i Gábina těhotné, budou si obě muset přivstat – na CNN se začne vysílat už od šesti ráno, na Primě o hodinu později. Naštěstí v devět budou mít padla. Jak dlouho ale budou moci na obrazovkách zůstat, televize zatím nekomentovala. „S Emilkou jsem byla v práci skoro až do devátého měsíce a i tentokrát bych ráda pracovala, jak nejdéle to bude možné,“ dušuje se Sandra. A podobně to má i Lašková.

Nový den: pondělí až pátek od 6:00 do 9:00

Velký návrat Wolfové

Bývalá hvězda televize Nova Pavlína Wolfová (48) se po delší pauze vrací na obrazovku. Na CNN Prima News bude mít svůj pořad 360˚ Pavlíny Wolfové.

„Přestala jsem psát, přestala jsem vysílat a je ze mě manažerka. Jsem tak moc spokojená,“ nechala se slyšet dcera Petra Spáleného (76) a Pavlíny Filipovské (78) před dvěma lety. Teď jí ale přišla nabídka, která se nedala odmítnout. Lano jí hodilo vedení nového zpravodajského kanálu.

„Tři sta šedesát stupňů otázek, které s mými hosty probereme ze všech stran. V pořadu 360 stupňů Pavlíny Wolfové probereme všechny – každý večer od pondělí do pátku, od dvaceti do jednadvaceti hodin,“ popsala. Na otázku, proč na nabídku po letech kývla, odpověděla jasně a stručně: „Když mi někdo nabídne nejlepší job na světě, tak ho vezmu!“

360˚ Pavlíny Wolfové: pondělí až pátek od 20:45

Voříšek a Doležalová: Jediní se zachránili

Už jim to potvrdili i veřejně! Moderátorské duo Karel Voříšek (56) a Klára Doležalová (46) jako jediní přežili zemětřesení ve Velkých zprávách. Se vznikem zpravodajského kanálu CNN Prima News zazvonil umíráček ostatním dvojicím.

Eva Perkausová (26) a Roman Šebrle (45) se stanou tvářemi jiných pořadů. Gábina Lašková (30) bude moderovat ranní vysílání, dokud neodejde na druhou mateřskou. A její parťák Matěj Misař (27) vypadl z kola ven úplně.

Šanci naopak dostanou dvě nové tváře – Markéta Dobiášová (43) a Pavel Štrunc (39), a to dost výrazně! Ve studiu Hlavních zpráv budou střídat Voříška s Doležalovou. Markéta s Pavlem se na obrazovce poprvé objeví zároveň se startem nového zpravodajského kanálu, tedy 3. května.

Hlavní zprávy: pondělí až neděle od 18:55

Fialová má Silný hlas

Nového pořadu se dočkala také bývalá moderátorka nováckých Střepin. Živá talkshow Silný hlas Markéty Fialové (49) se bude vysílat každý všední den. „Silný hlas je talkshow o tom, co jinde neuslyšíte. Názory lidí s jasným pohledem na celou řadu otázek, které se týkají nás všech,“ láká moderátorka.

Silný hlas Markéty Fialové: pondělí až pátek od 20:15

Video
Video se připravuje ...

Zpravodajská znělka CNN Prima news CNN Prima news

Fotogalerie
77 fotografií