Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Případ unesené Maddie: Německá policie odkryla karty

Autor: ran - 
31. října 2020
11:48

Mají hlavního podezřelého, spoustu nepřímých důkazů, ale prý zatím žádné z nich nejsou natolik významné, aby mohli Christiana B. obžalovat. Podezřelý s vyšetřovateli odmítl spolupracovat. Co s tím a jaký zvolit další postup, se radili detektivové tří zemí na utajeném setkání v Lisabonu. 

Němečtí vyšetřovatelé ohledně zmizení Maddie MacCannové z roku 2007 v září oznámili, že pokud se neobjeví nové zásadní důkazy, nemohou Christiana B., hlavního podezřelého z únosu, znásilnění a vraždy holčičky, ani vyslechnout, natož obžalovat. I přes tyto překážky ale policie neskládá ruce do klína a vyvíjí horečnou aktivitu, aby nakonec potřebné důkazy dohromady dala.

Jak napsal web Daily Record s odkazem na informace portugalského deníku Correio de Manha, v Lisabonu se před pár dny odehrála důležitá schůzka britských, portugalských a německých detektivů. Jejím cílem byla porada o dosavadních sebraných důkazech proti Christianovi B. stejně jako o dalším možném postupu, a vůbec výměna všech informací v případu.

Detektivové ze Scotland Yardu, sboru Policia Judiciaria a německého Bundeskriminalamt neztrácejí naději, že pachatele nakonec usvědčí. Od zmizení Maddie z apartmánu v hotelovém komplexu Ocean Club v letovisku Praia da Luz uběhlo už 13 let. Tehdy 3letá britská dívenka na místě s rodiči trávila dovolenou, a recidivista Christian B. se v té době měl v oblasti pohybovat také.  

Detektivové mimo jiné sdíleli informace, které získali z rozhovorů se známými a přáteli podezřelého, včetně jeho bývalé britské přítelkyně. Tu v srpnu vyslýchali ve městě Faro v Portugalsku dlouhých 12 hodin. Chodila s Christianem B. několik let před zmizením malé Maddie. Detektivům prozradila, jak ji bývalý partner dlouhodobě bil a pak i nějakou dobu pronásledoval.  

Christianu B. v současnosti dojíždí 21měsíční trest za drogové delikty, odpykává si je v německém vězení. Zřejmě ho ale čekají další čtyři roky za mřížemi, protože byl nedávno usvědčen ze znásilnění starší ženy ve stejném letovisku, odkud se ztratila Maddie McCannová. 

zirioges ( 31. října 2020 13:29 )

Madeleine je mrtvá, zemřela v apartmánu po nešťastném pádu z gauče. Rodiče přišli již pozdě a po beznadějné resuscitaci uklízeli. Tají její pohřbení do dnešních dnů.

Světová zdravotnická organizace uklidňuje ČR ze vzniklé paniky a oznamuje, že
ročně se v ČR umírá na jiné závažnější onemocnění, mezi které patří:
1.Nemoci srdce 38 421 zemřelých za rok
2.Zhoubné novotvary 27 850 zemřelých za rok
3.Cévní nemoci mozku 8 429 zemřelých za rok
4.Diabetes mellitus 5 563 zemřelých za rok

Omezte sladkosti, cvičte, sportujte, věnujte se svým volnočasovým aktivitám, dodržujte životosprávu, pitný režim, nepřejídejte se, hýbejte se, sbírejte houby, zvyšte přísun vitámínů a hlavně neposlouchejte ty kecy o epidemiích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání