Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mohutný výbuch domu u Prahy! Záchranáři hlásí několik zraněných

Aktualizováno -
28. října 2020
19:29
Autor: rc, ČTK - 
28. října 2020
18:19

Tragédie se stala ve sváteční den v Tursku u Prahy. V bytovém domě vybuchl plyn! Na místě byli čtyři zranění. Evakuováno muselo být dvacet osob. Zavaleného člověka se hasičům podařilo vyprostit, převzala si ho letecká záchranná služba.

Ve středu v podvečer došlo k výbuchu plynu v bytovém domě v Tursku u Prahy. Na místo okamžitě vyjeli záchranáři a hasiči. Podle mluvčí záchranné služby Petry Effenbergerové byli ošetřeni čtyři zranění. „Ošetřili jsme dvě osoby se středně těžkými poraněními a dvě osoby, jejichž zranění by se dala ozačit jako lehká. Některé posádky zůstaly na místě," uvedla pro Blesk.cz s tím, že dům je stále prohledáván.

„Došlo k propadnutí střechy, zhruba třetina domu je zřícena. Povolali jsme USAR tým, provádíme průzkum tam, kde můžeme," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Kereková. Takzvaný USAR tým se zaměřuje na vyhledávání a vyprošťování lidí uvězněných v sutinách při přírodních katastrofách či nehodách.

Video  V Tursku u Prahy došlo k výbuchu bytového domu.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Původní informace hovořily o výbuchu plynu v rodinném domě, později se ale ukázalo, že jde o starší bytový dům s několika byty. Hasiči museli evakuovat 20 lidí, nyní prohledávají trosky. Podle informací, které hasiči získali od obyvatel, by ale pod nimi nikdo být neměl.  

Svědkyně tragédie uvedla, že příčinou zřejmě byla plynová bomba. „Soused zapojoval plynovou bombu a asi ji blbě zapojil a ona bouchla,“ uvedla svědkyně tragédie Pavla Opatová s tím, že na její tchyni spadla zeď a utrpěla otřes mozku. Starosta Turska Václav Vlk uvedl pro Blesk.cz, že město evakuovaním zajistilo ubytovaní v tamním penzionu. Někteří lidé našli útočiště u svých příbuzných. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání