Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vysněná dovolená se změnila v noční můru: Žena si vážně poranila páteř!

Autor: jel - 
28. října 2020
18:59

Britka Liga Raisa-Reisaová (33) si před dvěma lety vyrazila se svým partnerem na oslavu výročí do portugalského Algarve. Vysněná dovolená se však změnila v noční můru, kvůli níž trpí dodnes. Na výletě totiž utrpěla vážné poranění páteře a skončila v nemocnici.

V květnu roku 2018 si britský pár rezervoval v Portugalsku vyhlídkovou plavbu, na níž měli vidět delfíny. Když však dorazili na místo, bylo jim sděleno, že na plavbu pojedou s místní firmou. „Plavili jsme se asi čtyřicet minut a žádné delfíny jsme neviděli. Pak kapitán lodi najednou zakřičel a otočil plavidlo a vyrazil k místu, kde předpokládal, že nějací budou,“ popsala Liga pro Daily Mirror okamžik, který jí navždy změnil život. 

„Narazili jsme na vlnu a já byla vymrštěna ze svého sedadla a pak do něj prudce narazila zpět,“ dodala s tím, že toto se stalo několikrát, přestože se držela pokynu, že se má držet kovového madla před sebou. To bylo však mokré a kluzké a Liga v jednu chvíli narazila zády na kraj sedadla a skončila se zlomeným obratlem a poškozenými nervy.

„Cítila jsem a slyšela, jak mi záda praskla. Byla jsem v absolutní agónii a plakala. Sotva jsem dýchala a necítila jsem nohy,“ řekla bývalá manažerka restaurace. Musela být převezena do nemocnice a se svým zraněním se dlouho léčila, podle svých vlastních slov má následky dodnes a musela také skončit v práci. Nevydržela totiž kvůli zranění celý den stát. Cestovní kancelář, s níž do Portugalska vyrazila, se proto Liga rozhodla zažalovat.

„Vážná zranění, která Liga utrpěla na palubě lodi, měla zásadní vliv na její život. Nemůžeme zvrátit, co se stalo, ale chceme, aby si mohla dovolit rehabilitaci, kterou tak nutně potřebuje,“ řekl její právník Nick Cerezo. „Vyzývám proto TUI (cestovní kancelář, s níž Britka cestovala; pozn. red.), aby tento problém vyřešila, a Liga se tak mohla soustředit na své zotavení a nechat hrozný zážitek za sebou,“ dodal.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání