Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič v dodávce při couvání srazil a dvakrát přejel seniorku: Tragickou nehodu zachytila kamera

Autor: ran - 
20. října 2020
21:01

Tragickou nehodu ve slovenském Hlohovci zachytila bezpečnostní kamera. Na záznamu je vidět, jak řidič dodávky vrazil zadkem auta do staré paní, která neměla šanci střet ustát a spadla přímo pod kola vozu. Řidič si ani pak ničeho nevšiml a přes nebohou stařenku ještě dvakrát přejel. Důchodkyně incident bohužel nepřežila. 

Na videu žena postává na náměstí svatého Michala za zaparkovanou bílou dodávkou. Řidič zřejmě nemá tušení, zda za jeho autem někdo je, či není, ale v každém případě se dává do couvání. Během vyjíždění z parkovacího stání stařenku autem srazil a po nebohé ženě ještě dvakrát přejel, informovala televize JOJ.  

Seniorka (84) při nešťastné nehodě utrpěla tak vážná zranění, že jí ani v nemocnici už nedokázali pomoci. „Starší žena byla ve vážném stavu. Při dopravní nehodě utrpěla vícečetná poranění celého těla, tzv. polytrauma. Záchranáři ji po ošetření transportovali do nemocnice,“ řekla mluvčí záchranky Alena Krčová.

Za volantem seděl mladík (23) z Leopoldova. Policie ho už začala stíhat pro podezření z trestného činu zabití z nedbalosti. „Pro posouzení činu bude třeba šetřit zavinění řidiče, zda to udělal úmyslně, nebo z nedbalosti. V případě prokázání zavinění z nedbalosti bude možné čin kvalifikovat jako přečin usmrcení,“ uvedl pro web Tomáš Strémy z bratislavské právnické fakulty.

Video  Stará paní zemřela pod koly dodávky, která na náměstí couvala z parkovacího stání.  - Policie SR
Video se připravuje ...

V takovém případě pak bude mladému řidiči hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi. Policie Slovenské republiky na svém facebookovém profilu k případu upozornila na to, že ze zákona žádný řidič nesmí při couvání ohrozit ostatní účastníky provozu. Pokud nemá dostatečný rozhled, je povinen si zajistit dostatečně způsobilou osobu, která mu pomůže bezpečně zacouvat.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání