Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mohutná exploze při výměně tlakových lahví: Vladimírovi v rukách vybuchla plynová bomba!

Autor: chal - 
27. února 2020
17:44

Měl to být rutinní nákup plynové bomby, pro Vladimíra (67) a prodejce se ale změnil v boj o život. Když si muži ve středu ráno nádobu s propan-butanem předávali, náhle vybouchla. Oba dva skončili v nemocnici.

 

Průmyslovým areálem ve slovenské obci Zavar nedaleko Trnavy se ve středu v devět ráno ozval mohutný výbuch. Dvěma mužům tam přímo v rukách explodovala plynová bomba, kterou si jeden z nich kupoval.

Výbuch oba odhodil několik metrů daleko, zákazník Vladimír i prodejce ale naštěstí přežili a skončili v trnavské nemocnici, kde museli podstoupit operaci. První jmenovaný utrpěl zranění hrudníku a měl otevřenou zlomeninu ruky, prodavači výbuch způsobil poranění hlavy a ruky.

V průmyslovém areálu, kde k incidentu došlo, je několik firem, událost tak měla řadu svědků. „Byli tu záchranáři, policisté i hasiči," popsal televizi Markíza jeden z nich.

Proč bomba vybuchla, vyšetřují policisté, kteří případ klasifikovali jako možné ublížení na zdraví z nedbalosti. Kromě policejních expertů se věcí zabývají i inspektoři práce. Zjišťují, jestli zaměstnanec dodržel všechna bezpečnostní opatření.

Citronel ( 27. února 2020 19:16 )

Když vidim přepravní auto s plynovými lahvemi,tak úplně klidnej nejsem,teď od něj budu utíkat.To by mě moc zajímalo jak to vysvětlí odborníci.Často jsem s nimi manipuloval a toto jsem si nikdy nepřipouštěl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání