Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kráska chtěla větší ňadra, při operaci dostala infarkt a upadla do kómatu: Po 14 měsících zemřela!

Autor: shp - 
13. října 2020
15:47

Ničím se neprovinila, jen si chtěla zvednout sebevědomí tím, že si nechá zvětšit poprsí. Studentka Emmalyn Nguyenová (†19) z amerického Colorada si dokonce na drahý zákrok sama našetřila z kapesného a brigád. Při chirurgické operaci však došlo ke komplikacím, dívka prodělala dva infarkty a upadla do kómatu. Po 14 měsících strávených ve vegetativním stavu nakonec zemřela.

K tragické události, které byla počátkem konce života krásné Emmalyn, došlo 1. října 2019 na Coloradské klinice estetické a plastické chirurgie v Greenwood Village. Zdravotní problémy mladé studentky začaly poté, co dostala anestezii. Na operačním sále poté ležela pět a půl hodiny, než zdravotní personál zavolal záchrannou službu.

Navíc byla chvíli i bez jakéhokoliv dozoru. „Ponechali ji bez dozoru. Nikdo ji nesledoval asi 15 minut. Když se sestra vrátila do místnosti, našla ji, jak modrá,“ řekl televizi KDVR rodinný právník David Woodruff. Maminka Lynn Famová zase tvrdí, že jí lékař Geoffrey Kim dlouhou dobu lhal o stavu dcery, která prodělala v anestezii dva infarkty.

Lékařovy lži

Všechno šlo dobře. Jenom jsme nemohli pokračovat s procedurou, protože jí poklesl tep, ale je v pořádku. Všechno bude v pořádku, vše je dobré. Je mladá, zdravá, bude v pořádku, jenom jí potrvá déle, než se probere,“ tvrdil jí, i když nemohl být dál od pravdy. Podle Woodruffa museli zdravotníci Emmalyn oživovat. Nakonec šlo jen o prodlužování utrpení.

Při zákroku utrpěla permanentní poškození mozku a upadla do kómatu. I když se z něj probrala, skončila ve vegetativním stavu. Její stav byl tak špatný, že nedokázala chodit, mluvit, dýchat nebo se sama nakrmit. Bylo jasné, že je nadosmrti odkázána na pomoc ostatních. Před tragickým koncem ale překvapivě došlo ke zlepšení jejího zdraví.

Před smrtí se usmála

Dokázala se dokonce usmát, uvedla zpravodajská relace CBS Denver. 4. října však zemřela poté, co prodělala další infarkt v oslabeném stavu kvůli pneumonii, kterou onemocněla. Rodina dívky s oznámením smutné zprávy počkala až do doby, než proběhne pohřeb, na kterém chtěla v klidu truchlit.

Příbuzní po incidentu zažalovali doktora Geoffreyho Kima a anesteziologa Rexe Meekera. Ten neměl podat jejich dceři anestezii správně. Kimovi odebrali licence  ihned po incidentu, ale letos v březnu mu byla navrácena poté, co z něj vyvázl pouze s podmínkou. Rodiče Emmalyn z toho byli pochopitelně v šoku.

Chirurg dostal tři roky podmínku

Nevím, na co rada myslela, ale přijde mi to nefér. Málem někoho zabil a dostal jen tři roky podmínku?“ zuřil tatínek zemřelé Sonny Nguyen. Meeker se po tragické události vzdal postu anesteziologa a dál pracuje jenom jako zdravotní bratr.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání