Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Studentka lycea v Zelené Hoře pobodala tři spolužáky! Dnes budou ve škole jatka, napsala na sociální sítě

Autor: jel - 
1. října 2020
18:24

Na střední škole v polském městě Zelená Hora se v úterý odehrálo děsivé drama. Sedmnáctiletá dívka tam pobodala několik spolužáků, tři skončili v nemocnici. Několik dní před útokem navíc psala na sociálních sítích děsivé zprávy o tom, že se něco stane, a přidávala fotky s krví na podlaze.

„Během hodiny jsem šel na toaletu. Pak jsem zaslechl výkřiky. Když jsem vyšel na chodbu, všiml jsem si lidí, jak běží. Nikdy předtím jsem takovou paniku neviděl, byly tam možná tři třídy,“ popsal děsivý okamžik jeden ze studentů pro Gazetu Lubusku. 

Sedmnáctiletá Kinga H. si měla do školy přinést dva kuchyňské nože a bodat studenty ve škole. Oběti si zřejmě vybírala náhodně a někteří z žáků školy také sdělili médiím, že útočnice vypadala jako by byla v amoku.

„Snažili jsme se zamknout ve třídě, ale ta dívka vběhla dovnitř a začala křičet. Můj kamarád po ní hodil židli a ona vyběhla ze třídy,“ vysvětlil svědek incidentu. Tři dívky utrpěly vážná zranění, byly převezeny do nemocnice a jsou mimo ohrožení života. V nemocnici skončila také útočnice.

Podle lidí, kteří ji sledovali na sociálních sítích, už delší dobu zveřejňovala znepokojivé příspěvky. „Dnes budou ve škole jatka,“ stálo v příspěvku z osudného dne. O den dříve psala o krvi, která teče po podlaze.

Studenti prý upozornili učitele, že by dívka mohla ublížit sobě, nebo někomu jinému. Vyučující zareagovali a rozhodli se si s Kingou promluvit, během rozhovoru jim však prý utekla a pustila se do bodání spolužáků. Je možné, že se studentka cítila vyloučená z kolektivu, se samotou se neuměla vyrovnat a rozhodla se přistoupit ke krajnímu řešení.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

 

Jirik-ta ( 1. října 2020 18:53 )

Hm, lyceum, to zní vznešeně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání