Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děsivý masakr: Po střelbě zůstalo v baru nejméně 11 mrtvých

28. září 2020
22:37

Krvavé násilí je v Mexiku na denním pořádku. Země s jednou z nejhorších bilancí násilné trestné činnosti se podle statistik potýká s bezmála stovkou vražd každý den. K dalším minimálně jedenácti došlo ve městě Jaral del Progreso po útoku na tamní bar.

Nejméně 11 mrtvých si vyžádalo přepadení baru ve městě Jaral del Progreso v centrálním Mexiku. Útočníci vtrhli do podniku a začali střílet, informoval v pondělí list Milenio s odvoláním na místní bezpečnostní úřady. Město Jaral del Progreso leží ve státě Guanajuato, kde spolu o vládu bojují kartel Santa Rosa de Lima a zločinecký syndikát Cartel de Jalisco Nueva Generación.

V Mexiku podle oficiálních statistik připadala v první polovině tohoto roku na každý den téměř stovka zavražděných, což je více než loni. Násilí v zemi jde z velké části na vrub kartelů a gangů, které často mají vazby na bezpečnostní síly. Většina zločinů v Mexiku není nikdy objasněna.

Tento týden ale mexické úřady vydaly zatykače na příslušníky mexické armády podezřelé z podílu na zmizení 43 studentů pedagogické školy v Ayotzinapě v roce 2014.

Studenty zavraždil pravděpodobně zločinecký gang Guerreros Unidos, jemuž je předali policisté. Už v minulosti média i odborníci spekulovali o roli armády v případu. Dosud byly nalezeny pozůstatky dvou ze zmizelých studentů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání