Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Motorkář Míra (†26) zemřel na horské silnici: Bývalý závodník nepřežil náraz do svodidel

Autor: chal, ČTK - 
26. září 2020
09:51

Silnici přes Červenohorské sedlo na Šumpersku mají motorkáři rádi. Často tam také bohužel havarují. Naposledy tam měl vážnou nehodu motorkář a bývalý autokrosový závodník Miroslav Z. (†26). Mladý muž náraz do svodidel nepřežil.

V pouhých 26 letech zahynul motorkář Miroslav Z., který v minulosti závodil v autokrosu. O jeho smrti v neděli informovala na facebooku stránka Autokrosar.cz. 

„Včera zahynul velmi mladý člověk Míra Z. Redakce vyjadřuje rodině a kamarádům upřímnou soustrast. Míra v minulosti jezdil v divizi D3A. Odpočívej v pokoji,“ uvedli zástupci stránky.

Miroslav Z. zahynul v sobotu krátce před třetí hodinou odpoledne na silnici přes Červenohorské sedlo ve směru na Kouty nad Desnou. Motorkář havaroval poblíž místa, kde dopravní policisté dohlíželi na bezpečnost silničního provozu a měřili dodržování povolené rychlosti.

„Šestadvacetiletý řidič na motocyklu značky Aprilia během jízdy ve směru na Kouty nad Desnou narazil z prozatím přesně nezjištěných příčin do svodidel. Zraněnému motorkáři se ani přes veškerou snahu policistů, kteří prováděli hlídkovou činnost právě nedaleko místa havárie, projíždějící zdravotnice, dalších přítomných osob ani přivolaných záchranářů, již nepodařilo pomoci," popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

offline ( 26. září 2020 16:24 )

Proč tam není aspoň přes léto trvale policejní hlídka?

radsab ( 26. září 2020 13:52 )

V té hovadské rychlosti to ani nebolelo! Viď Miro???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání