Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čelní srážka dvou aut v Rychvaldu: Při nehodě zemřela spolujezdkyně, další jsou zranění

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Pardubického kraje)
Autor: ČTK - 
3. července 2020
21:38

Devětašedesátiletá spolujezdkyně dnes zemřela při čelní srážce dvou osobních aut v Rychvaldu na Karvinsku. Další dva lidé byli při nehodě zraněni. Jeden z řidičů vjel do protisměru. 

„Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič osobního vozidla Renault z dosud nezjištěného důvodu v zatáčce nezvládl řízení a následně s vozidlem narazil do protijedoucího vozidla Volkswagen, přičemž došlo k čelnímu střetu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že devětašedesátiletá žena utrpěla mnohočetná zranění, která nemohla přežit. Záchranáři ošetřili další tři lidi.

Dvaačtyřicetiletá žena měla po nehodě středně těžké poranění hrudníku. U šestasedmdesátiletého muže zjistil zasahující lékař závažné obtíže interního charakteru, do ostravské fakultní nemocnice ho přepravil vrtulník. „Muže středního věku, který nebyl přímým účastníkem nehody, posádka zdravotnické záchranné služby ošetřila s projevy stresové reakce,“ doplnil mluvčí.

Nehoda se stala v rychvaldské Orlovské ulici poblíž rybníku Cihelňák krátce před 11:30. Na místě zasahoval vrtulník i hasiči. Mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp uvedl, že hasiči obě vozidla zajistili proti požáru a pomocí sorbentu zamezili úniku pohonných hmot. Po dokončení záchranných prací vyprostili mrtvou z havarovaného auta.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání