Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Manžel Jany Paurové promluvil o pátrání: Chci, aby ji našli. Živou, nebo mrtvou!

Autor: jel, VaB - 
19. srpna 2020
18:23

Kriminalisté znovu otevřeli případ Jany Paurové, která se pohřešuje od roku 2013. Pět dní prohledával policejní tým Tempus dům a zahradu ve Slavětíně na Lounsku, kde matka čtyř dětí před zmizením žila. Jejich práci přihlížel také Janin manžel Pavel Paur. Ten nyní o kauze promluvil.

Jana Paurová zmizela v roce 2013, policisté po ní začali okamžitě pátrat. Akce byla ale bezvýsledná, a tak se případ zařadil mezi takzvané pomníčky, tedy nevyřešené případy. Věc ožila až letos v srpnu, kdy se zmizením Jany Paurové začali zabývat vyšetřovatelé z týmu Tempus. Kriminalisté několik dní hledali stopy v domě, ve kterém pohřešovaná žila s rodinou.

Jejich práci byl přítomný i Pavel Paur, manžel Jany Paurové, který za týrání ženy dostal podmínku. „Já chci, aby ji našli. Ať už živou, nebo mrtvou. Chci, aby ji našli a celé to skončilo,“ řekl Paur pro server eXtra.cz s tím, že na něj lidé koukají jako na vraha. Na pozemku podle jeho slov policisté nic nenašli, pouze ho celý rozkopali. „Celé to bylo hrozné, psychicky jsem to špatně nesl,“ dodal.

Jeho žena by prý údajně měla žít na Ukrajině a jemu se nyní podařilo vyřešit rozvod bez její přítomnosti. Rozhodně se nejednalo o idylické manželství. „Dělal jí hrozné věci, když přijela, stěžovala si mi, že na ni močí, že ji bije a znásilňuje,“ řekl v minulosti Blesku Janin otec. Paur to však popírá, manželka prý hodně pila a napadala ona jeho. „Ano, modřiny na ruce měla ode mě, když jsem ji pevně držel. Byla alkoholička, napadala mě a já se musel bránit,“ tvrdil Paur eXtra.cz.

Našli stopy

Během rozsáhlé pětidenní akce měli kriminalisté detailně prohledat celý pozemek u domu. Měli s sebou také psy na vyhledávání mrtvol. Několik dní po sobě se na místě ozývala sbíječka, řezání kovu, vrtání. Policisté pak podle informací Blesku přehazovali hromadu uhlí a přesýpali vykopaný materiál. Nechtěli, aby jim něco prošlo mezi rukama.

Video  Policejní pátrání v místě bydliště 7 let pohřešované Jany Paurové. Hasiči si k domu přivezli bagr, na místě je také sací vůz a psovodi se psy, kteří jsou vycvičeni na hledání mrtvol.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

„Kriminalisté dnes (v pátek) v noci ukončili provádění policejních úkonů v rodinném domě na Lounsku. Na místě zajistili stopy a předměty, které nyní budou předmětem zkoumání,“ popsali policisté na twitteru.

Server iRozhlas.cz uvedl, že před lety, kdy policie prohledávala dům poprvé, se na zdi v ložnici našla krev. To však Paur údajně vysvětlil tím, že jejich manželství nebylo klidné a docházelo k hádkám a šarvátkám.

xlounyx ( 23. srpna 2020 21:19 )

Devenko to se pletes, v praci mu vecne nadavala ze ji neudelal svacinu, chlastala v praci.Ja sem v te práci delal a vim jaky byli oni dva, ty jsi odkud ze vsechno vís, Uvidime az to skonci to si budes kroutit palici, nedelala jsi ani s jedním v práci tak co tu pises za hovna nerjaka seznamka a laskovani, jestli je u tebe laskovaní prcaní kazdou chvíly s jinym, tak to jsi asi sama pekne propcana uvidis sama

adrana ( 23. srpna 2020 15:41 )

adrana ( 23. srpna 2020 15:40 )

adrana ( 23. srpna 2020 15:40 )

adrana ( 23. srpna 2020 15:39 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání