Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malou Kristýnku (†3) z Přerova údajně matka škrtila a bodala nůžkami: Svědci popsali okamžiky hrůzy

Autor: ČTK - 
11. srpna 2020
15:07

Druhým dnem pokračoval soud s A. G., která měla v Přerově zavraždit svou teprve tříletou dcerku Kristýnku. Svědci popsali, co následovalo bezprostředně po činu, ale i to, že mladá máma nejspíš v době činu brala drogy.

Žena, známá pod iniciálami A. G., je obžalovaná z loňské vraždy tříleté dcery Kristýnky v Přerově. Podle očitých svědků se osudného dne chovala zmateně. Policisté ji našli po volání lidí až u půdy sousedního domu, kam vběhla z ulice ve spodním prádle a bušila do dveří.

Poté, co byla odvezena do psychiatrické léčebny, začalo pátrání po její tříleté dceři. Policisté nakonec dívenku našli mrtvou v pračce. Matka podle obžaloby dítě zabila pod vlivem pervitinu. O tom, že se k drogám vrátila, však příbuzní většinou nic netušili. Brutální případ vraždy má olomoucký soud nařízen do středy.

Žena podle informací ČTK nejprve běhala po sklepě domu, ve kterém bydlela. Poté přes ulici přeběhla k sousednímu domu. „Bylo kolem 10:00 a slyšela jsem z ulice nějaký křik. Myslela jsem, že někdo honí nějaké děvče. Viděla jsem ji pak vběhnout do našeho domu. Slyšela jsem, jak ta paní utíká po schodech, bouchala do dveří a snažila se dostat do bytů, aby jí někdo otevřel. Byla oblečená jen do spodního prádla,“ popsala svědkyně.

Bála jsem se jí, řeka svědkyně

Žena podle ní utíkala po schodech nahoru, naříkala a křičela, ať jí lidé pomohou. Vulgárně prý volala, že něco udělala, poté vběhla ke vchodu k půdě. „Pak bouchl žebřík u půdy. Zůstala tam sedět a naříkala. Bála jsem se, volali jsme policii,“ doplnila svědkyně. Zmatenou ženu poté policisté odvedli a předali záchranné službě, obžalovaná se přitom podle svědkyně hodně bránila.

Policisté poté začali hledat ženinu tříletou dceru. Nakonec ji našli v pračce s horním plněním. „Dozvěděla jsem se, že holčičku hledají a že ji (matku) odvezli do psychiatrické léčebny. Pak jsem se dozvěděla, že ji našli. Byla za tričky v pračce,“ uvedla příbuzná zavražděné dívenky.

Přiznala jen marihuanu

Příbuzní dítě často hlídali. O tom, že se matka dívky vrátila k pervitinu, prý nevěděli, žena jim to nepřiznala. „Slyšel jsem jen, že za života holčičky začala kouřit trávu,“ uvedl příbuzný, který obžalovanou často finančně podporoval.

Podle její tety se o dítě řádně starala, dva měsíce před tragédii jí však připadala už jiná. Byla prý pod vlivem nového přítele, který údajně užíval drogy. „Nikdy se mi nepřiznala, že by znovu začala užívat drogy, ale podle změny chování mi to tak připadalo,“ uvedla teta, které se obžalovaná dnes u soudu emotivně omlouvala.

Brutalita šokovala i znalkyni

Soud bude pokračovat také ve středu, kdy by měly zaznít klíčové výpovědi znalců, kteří posuzovali příčetnost obžalované. Vypovídat by měl i přítel obžalované, se kterým měla drogy v noci před tragédií užívat. Zda padne rozsudek, není zatím jisté.

Vraždu kriminalisté označili za jeden z nejotřesnějších případů v regionu. Třiadvacetiletá žena podle obžaloby dítěti nejprve zasadila desítky ran pěstí, poté dívenku rdousila rukama a škrtila kabelem, nakonec ji ubodala nůžkami. Podle znalkyně bylo dítě vystaveno enormnímu násilí, které za 45 let praxe nezažila. Ženě hrozí až výjimečný trest.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání