Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ženu (23) soudí za brutální vraždu dcerky (†3) v Přerově: „Rdousila ji kabelem a bodala nůžkami,“ popsala obžaloba

Autor: ČTK, rys, VaB - 
10. srpna 2020
13:48

Třiadvacetiletou A. G. soudí za vraždu tříleté dcery v Přerově. Svůj zločin spáchala podle obžaloby pod vlivem pervitinu. U olomouckého krajského soudu odmítla vypovídat. Podle obžaloby dítěti nejprve zasadila desítky ran pěstí, poté dívenku rdousila rukama a škrtila kabelem a nakonec ji bodala nůžkami do obličeje a ramen. Po činu zmateně pobíhala po domě. Hrozí jí až výjimečný trest. 

Případ se odehrál loni 14. srpna v jednom z přerovských bytů. Žena podle obžaloby holčičku zabila po předchozím užití pervitinu. Dítěti nejprve uštědřila desítky ran pěstí do obličeje a hlavy. „Po opakovaném bití nezletilé ji rdousila rukama kolem krku, poté jí obtočila kolem krku kabel a škrtila ji a následně nezletilou šestnáctkrát bodla nůžkami do obličeje a ramene,“ uvedla státní zástupkyně Alice Ondrášková.

Dítě utrpělo masivní zranění, včetně otoku mozku. Na místě zemřelo. Bezprostřední příčinou smrti bylo vykrvácení z rány v srdci. Výčet zranění, které žena své dceři způsobila, četla státní žalobkyně několik minut.

Nezaměstnaná žena žijící z dávek a alimentů odmítla u soudu vypovídat. V přípravném řízení však popsala, že si pervitin vzala společně se svým známým, který ji v noci před tragédií navštívil. Druhou dávku, kterou dostala od něj, si vzala údajně již sama. „Cítila jsem divné stavy, které jsem nikdy neměla, měla jsem zmatek v hlavě a do toho se malá vzbudila. Byla jsem mimo, měla jsem strach, že v bytě něco je, chtěla jsem s ní utéct pryč,“ popsala obžalovaná.

O tom, jak zabila dceru, neví. Ze spisu bylo citováno: „Je mi to strašně líto. Malou jsem milovala. nedokážu bez ní žít. Nemám už smysl života, nebýt léků, sama bych si vzala život."

Vypověděla, že neměla ponětí, kde se nachází, a měla pocit, že na ni sahá chlupatá ruka satana. „Pak jsem se probudila v léčebně a ptala jsem se po dceři,“ uvedla.

U soudu zaznělo, že žena pravidelně užívala pervitin od 16 do 19 let. Přestala v době, kdy otěhotněla, a drogy začala brát znovu po rozchodu s přítelem. Podle znalců nebyla v osudný den pod vlivem alkoholu, kromě pervitinu u ní zjistili i požití léků. 

Příjezdu policie podle obyvatel domu předcházelo zmatené chování matky dítěte. Svědci tehdy mluvili o tom, že pobíhala po sklepě. Pro policisty, kteří na místě byli, šlo o jeden z nejhorších případů, jaký v kariéře zažili.

Kriminalisté podali obžalobu letos v červnu, s uzavřením případu čekali na výsledky znaleckých posudků. Z nich nakonec vyplynulo, že je žena za své jednání zodpovědná. Žena byla obviněna v nejpřísnějším odstavci, vraždu spáchala podle kriminalistů zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. 

marlen52 ( 10. srpna 2020 17:11 )

trest smrti nic jiného si nezaslouží to že byla zfetovaná ji neomlouvá naopak

MAMKA2316 ( 10. srpna 2020 14:26 )

A TAKOVÝCH ASI JE ??, A CO JUSTICE S POLICII ?PROČ NEJEDNALI DŘÍVE ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání