Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Táta na Královéhradecku zachraňoval topícího se synka (2): Sám při tom zahynul

Autor: jel - 
10. srpna 2020
17:15

Voda si o víkendu vyžádala další oběť. Na Královéhradecku se v přehradě utopil tatínek, který se společně se synem převrátil na člunu. Synka se mu povedlo zachránit, sám však zahynul.

Smutná událost se stala na přehradě Obora u Smiřic, kde se dříve těžil písek. Kvůli těžbě je dno nerovné a koupání je zde na vlastní nebezpečí. Otec a syn si na vodu vyrazili ve člunu, který se však asi dvacet metrů od břehu zřejmě převrátil.

Podle informací TN.cz se třiačtyřicetiletý tatínek snažil dítě, které z člunu vypadlo, ihned zachránit a pomohl mu i jiný člověk. Toho na břehu požádala o pomoc matka batolete, díky tomu se dítě brzy podařilo dostat na břeh. Otec už takové štěstí neměl, zmizel pod hladinou a jeho tělo našli po hodině pátrání potápěči. Byla nařízena soudní pitva, avšak server uvádí, že muži zřejmě došly síly či že se utopil kvůli nahromaděnému stresu.

Tento víkend byl, co se týče utonutí, opravdu tragický. V sobotu se na nebezpečném jezu u obce Dráchov převrátila kánoe se dvěma vodáky, jednoho se povedlo zachránit, druhý však zmizel po vodou a nepodařilo se ho najít. Tentýž den potápěči pátrali také v Orlíku, kde muž skočil ze člunu do vody, a už nevyplaval, také se nenašel.

V neděli pak byla nalezena těla dvou mladíků Samuela (†15) a Lea (†16), po nichž hasiči i policie pátrali už několik dní, utopili se v řece Sázavě. Utonulého našli také třiapadesátiletého muže, který se šel vykoupat do Sázavy nedaleko Benešova a už se nevrátil. Úspěšná byla naopak záchrana třiapadesátileté ženy, která se topila v přírodním koupališti v Hejnicích na Liberecku, po několika minutách resuscitace se ženu podařilo oživit.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání