Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rodinný pitbul Chaos potrhal obličej malému chlapci! Nic horšího jsme neviděli, popsali zdravotníci

Autor: shp - 
10. srpna 2020
19:57

Celá rodina ho milovala a považovala ho za mazlíčka. Jenže pak pětiletý pitbul pojmenovaný děsivě Chaos zničehonic zaútočil na malého Camdona Bozella (6) a potrhal ho v obličeji tak brutálně, že zasahující zdravotníci prohlásili, že nic horšího v životě neviděli.

Pes na chlapce zaútočil, když se doma zvedl a šel si pro něco k snědku. Rozzuřeného pitbula poté z dítěte strhl příbuzný, který se o Camdona staral v době nepřítomnosti maminky, jež byla tou dobou v práci. Jakmile zaslechl hochův křik, vydal se na jeho záchranu.

Zděšení maminky

Chlapcova maminka Tristin, která nyní žije v michiganském Plainwellu, varuje ostatní rodiče předtím, aby nechávali své děti se psy bez dozoru. „Když jsem dorazila do nemocnice, bála jsem se nejhoršího. Nejdřív mě nenechali Camdona vidět a poté vyšla ven sestra a řekla: ‚Dobré zprávy, dýchá sám od sebe,‘“ vzpomíná máma.

Pomyslela jsem si pro sebe, proč by neměl? Pokud by ho pes napadl o pár centimetrů níže a dostal se ke Camdonově krku, můj syn by byl mrtvý. Pes se zakousl ani ne tři centimetry od jeho očí. Jsem šťastná, že jsou jeho uši a oči v pořádku. První zdravotníci na místě prohlásili, že je to nejhorší věc, co kdy viděli,“ dodala Tristin.

Nejhorší den mého života

Byl to nejhorší den mého života. Měsíc jsem strávila tím, že jsem za Camdona plakala. Byl to šok. Nemohla jsem uvěřit, jak moc pes zranil mého syna. Kolem dětí se pohyboval celý život a nikdy nevykazoval žádné známky agrese. Jmenoval se Chaos, ale jeho jméno se nehodilo k jeho povaze,“ vysvětlila máma.

Camdon podstoupil v nemocnici mnoho plastických zákroků. Čeká ho však ještě rekonstrukce nosu. „Jizvy Camdona netrápí, ale když na něj civí lidé v supermarketu, rozrušuje ho to. Obzvlášť když se ptají, co se stalo. Trauma nezmizelo. Bude to něco, s čím se budeme muset potýkat po celý zbytek jeho života,“ přiznala Tristin.

Proč pitbul zaútočil?

Chaos byl na nařízení policie utracen. „Nikdy nebudeme vědět, proč Chaos zaútočil na Camdona. Bylo to proto, že vstal příliš rychle? Chtěl jídlo, které Camdon vzal?“ táže se na závěr maminka. Jak je vidět, chování psa, který byl celý život jako neviňátko, se může během sekundy změnit.

yarda ( 11. srpna 2020 08:58 )

Já to naopak chápu. Mají malého pindíka, tak si pořídí aspoň velkého a nebezpečného čokla.

bilakonvalinka ( 11. srpna 2020 06:52 )

Já moc nechápu, proč si lidi pořizují tato velká, nebezpečná , agresivní plemena. Nejlepší jsou malí pejskové. A úplně nej, nej jsou krásní čínští naháčči se svoji milou povahou.

Slavek ( 10. srpna 2020 23:00 )

Já bych zavedl povinné ručení. Co si budem povídat, nejhorší psi mají pochybné individua a z těch nic nevymůžete, takže bude povinné ručení a ceny za čokla si nastaví pojišťovny podle rizika, babička s jorkšírem může být v klidu.

yarda ( 10. srpna 2020 21:43 )

yarda ( 10. srpna 2020 21:08 )

No jo, musí mít pitbula, frajírci za$raní. A ještě k tomu takovou škaredou příšeru. Jorkširáček by něčeho takového nebyl schopen ani kdyby chtěl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání