Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vlak smetl osobní auto na přejezdu na Pelhřimovsku: Řidička (†67) na místě podlehla zraněním

Aktualizováno -
5. srpna 2020
15:09
Autor: ČTK - 
5. srpna 2020
09:31

Železniční dopravu na trati Havlíčkův Brod – Veselí nad Lužnicí  na Pelhřimovsku zastavila nehoda na přejezdu v obci Stojčín. Podle informací na webu Českých drah se tam srazily nákladní vlak a osobní auto.

Při nehodě zemřela sedmašedesátiletá řidička. „Utrpěla při nehodě velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla. Na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Rázlová. Nehodou vznikla materiální škoda asi 220.000 korun.

Nehoda se stala krátce před 8:30. České dráhy zavedly v úseku mezi Horní Cerekví a stanicí Počátky-Žirovnice náhradní autobusovou dopravu.  Provoz v úseku Horní Cerekev - Počátky-Žirovnice byl obnoven o půl třetí odpoledne.

Uplynulý červenec byl na železnici co do počtu incidentů nejhorším kalendářním měsícem minimálně od roku 2015. Drážní inspekce řešila 135 mimořádných událostí, což je skoro o třetinu více než v předchozím měsíci. Zvýšil se i počet nehod na přejezdech. Na snímky z červencových nehod se můžete podívat v galerii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání