Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel drůbeží magnát Jiří Mach (†78): Miloval luxusní auta a často v nich boural

Autor: chal - 
16. července 2020
12:29

Podnikatel Jiří Mach (†78) je po smrti. Majitel drůbežáren se kromě svých byznysových úspěchů proslavil také láskou k luxusním sporťákům, ve kterých nejednou havaroval.

Smutnou zprávu ve čtvrtek dopoledne oznámili zástupci festivalu Smetanova Litomyšl. „Ve středu 15. července zemřel pan Jiří Mach, mecenáš kultury, velký příznivec a podporovatel festivalu Smetanova Litomyšl,“ uvedli. Mach byl podle nich člověk se svérázným vystupováním, ale se zlatým srdcem.

Jiří Mach vlastnil kuřecí líhně s druhým největším podílem na trhu s kuřaty. Podle informací na stránkách společnosti jde přibližně o 30 %. Jeho podnikání začalo v roce 1992 privatizací drůbežáren v Litomyšli.

Kuřata Machovi slušně nesla, dokonce tak moc, že si mohl dovolit pravidelně bourat ve svých luxusních vozech. Nejraději měl sportovní auta značky Ferrari. Médii čas od času proběhly zprávy o jeho nehodách.

V roce 2015 tak například Mach rozstřelil své Ferrari v hodnotě šest milionů korun, škoda na něm byla zhruba tři miliony! Podle podnikatelova syna ale vinu nesl řidič druhého auta.

Podobnou nehodu měl v roce 2008 ve svém Ferrari F131, na kterém vznikla škoda 2,5 milionu korun. Ani tehdy ale nebyl na vině drůbeží magnát.

V roce 2011 pak boural na dálnici D1. Znovu řídil své Ferrari, tenkrát ale bouračku způsobil on sám. Podle mluvčí policie nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a stavu vozovky.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání