Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chemický poplach u sousedů: Zvětralé pivo a mrtvý pták rozjely velký zásah hasičů

Chemický poplach u sousedů: Zvětralé pivo a mrtvý pták rozjely velký zásah hasičů.
Chemický poplach u sousedů: Zvětralé pivo a mrtvý pták rozjely velký zásah hasičů.  (Autor: iStock)
Autor: ČTK - 
15. července 2020
15:37

Zápach ze zvětralého piva v kombinaci s mrtvým ptákem vyděsil hasiče v  Severním Porýní-Vestfálsku. Ti rozjeli rozsáhlou akci, protože si zlatavý mok spletli s nebezpečnou chemikálií. Místní hasičský sbor teď nemluví o ničem jiném než o tomto „nejkurióznějším zásahu za dlouhá léta“.

Když řidič kamionu pátral po původu podivného smradu, přišel na „žlutavě-hnědou tekutinu“, která kapala z přívěsu jiného zaparkovaného nákladního vozu. Současně s tím na místě natrefil na zdechlinu ptáka – pročež se rozhodl neprodleně informovat hasiče.

Přivolaní požárníci zápach potvrdili, uvádí se v protokolu zásahu. Protože se ale vedle kamionu mezitím vytvořila velká kaluž „břečky neznámého původu“, rozhodl se velitel zásahu přivolat jednotku určenou k likvidaci nebezpečných látek. Zároveň muselo být evakuováno a uzavřeno široké okolí místa zásahu.

Záchranáři si oblékli protichemické obleky, které je měly chránit před tou strašně „nebezpečnou“ kapalinou. Velitel zásahu pro jistotu přivolal ještě další dva hasičské vozy, tým měřičů případného zamoření a k tomu chemické odborníky.

Umřel pták na pivo? Nevíme

Specialisté ale nakonec zasahovat nemuseli. Když se otevřel přívěs, našli v něm „tisíce plechovek belgického, nizozemského, španělského a polského piva“. Některé z pivních palet se podle hasičů zjevně již před značnou dobou převrátily a pivo z nich začalo vytékat. A pták? Souvislost mezi nepříjemným odérem ze znehodnoceného piva a smrtí opeřence se podle hasičů prokázat nepodařilo.

krapotkin ( 15. července 2020 23:48 )

To naši pivovarníci jsou chytřejší. Místo vylévání svých patoků bleskově vyvinuli nové typy piv a prodávají je za přemrštěné ceny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání