Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Fotky českých dětí se objevily na stránkách pedofilů: Hodnotí je jak zboží na trhu!

Čeští pedofilové hodnotí děti jako zboží.
Čeští pedofilové hodnotí děti jako zboží.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
16. července 2020
05:20

Je to k nevíře, ale je tomu bohužel tak. Čeští pedofilové na svých stránkách sdílejí fotografie a videa malých dětí. Hodnotí je jako zboží a píšou si o tom, kdo se komu líbí. Zděšení rodiče žádají stažení obrazových materiálů, na kterých jsou jejich potomci, ale marně. Z webu se jim dostává odmítavých odpovědí.

Oni tam ty děti vystavují, jako kdyby to byly věci. Jako kdyby byli na trhu a nabízeli je. Oni upozorňují na to, že tyhle děti jsou malé, tyhle velké, tady to jsou chlapci, dívky, i to tam rozlišují. A nabízejí je podle zájmů těch pedofilů, kdo by se komu mohl líbit,“ řekla jedna z maminek v pořadu A dost! Televize Seznam.

Jméno, příjmení i věk

Narazila jsem na fotku svého dítěte naprosto náhodně na internetu, což mě velmi šokovalo, že jsem nemusela dlouhosáhle pátrat. A narazila jsem na něj na stránkách pedofilní komunity. Oni tam uvádějí, že je spolčuje erotická náklonnost k dětem. Byl tam jednoznačně rozeznatelný obličej. Bylo tam uvedeno celé jméno. A byl tam uveden i jeho věk,“ dodala s tím, že má velké obavy o své dítě.

Může dojít k tomu, že se začne tato stránka, ať už je to screenshot, nebo celý ten odkaz, šířit internetem dál třeba mezi spolužáky těch dětí nebo mého dítěte. A tuto žádost jsem uvedla s tím, že takový jeden nešťastný klik na tuto stránku může tomu děcku zničit život, protože může docházet k šikaně nebo posměchu. I slabší jedinci neunesou, že se jim někdo posmívá,“ bojí se maminka.

A není jediná, kdo na stránkách Československé pedofilní komunity našel své dítě. „Já jsem byla upozorněna na to, že se moje dítě objevuje na stránkách nějaké pedofilní společnosti. A netrvalo mi moc dlouho a přes Google jsem si to našla sama. Je tam celé jeho jméno a fotografie. Jsem pobouřena, v jakém kontextu je mé dítě a vlastně i ostatní děti, jeho kamarádi, zveřejňováno,“ rozčiluje se oprávněně další maminka. Rodiče provozovatele webu požádali o stažení příspěvků. Dokonce slušně. Jejich požadavky však byly zamítnuty.

Fotky z pedofilních stránek nezmizely

„Co se týká Vašeho požadavku na vymazání fotografií, které se týkají Vašeho dítěte – tento požadavek nepovažuji za legitimní. Fotografie nejsou uložené na našem webu, jedná se ve své podstatě o odkazy na obrázky. Ale i kdyby byly uložené na našem webu, jsou to fotografie, které jsou již zveřejněné na jiných serverech. Věřím, že zkrácení příjmení Vašeho dítěte na iniciálu bude ve vztahu k ochraně dostačující,“ odepsal Gabriel Svoboda z Československé pedofilní komunity.

Fotky dětí se na webu nacházejí i nadále. Došlo jen ke zkrácení příjmení. Z komentářů pedofilů pod fotkami se přitom zvedá normálnímu člověku žaludek. „Asi jsem se zamiloval. Trochu mimo preferáč, ale aspoň dýl vydrží,“ napsal jeden z pedofilů pod fotku holčičky. „Mně se dělá špatně jako rodiči. Nezvládám to psychicky,“ přiznala jedna ze ztrápených maminek. U příspěvků jsou navíc odkazy třeba na školy nebo kroužky. Rodiče se domnívají, že jde o návod k nalezení dětí.

Názor psychologa

Může to vyvolat od relativně nevinných reakcí po třeba velmi závažné, kdy to dítě se cítí vyloučeno z toho dětského kolektivu, nebo nějakým způsobem poškozeno, traumatizováno. A pokud se jedná o děti, které jsou ve věku emočně labilním, může to mít až fatální důsledky,“ vysvětlil psycholog Karel Humhal. Podle právníků a odborníků jde o šedou zónu. Nejde totiž vyloženě o porušení zákona. Zveřejněné informace by měl řešit soud nebo Úřad pro ochranu osobních údajů.

Oficiální vyjádření Svobody bylo téměř stejné jako pro rodiče. „Fotografie nejsou uložené na našem webu, jedná se ve své podstatě o odkazy. A i kdyby byly uložené na našem webu, jsou to fotografie, které jsou již zveřejněné na jiných serverech. Příjmení dětí standardně zkracujeme na iniciálu hned, jakmile jsme upozornění na to, že se v příspěvku vyskytuje jméno dítěte. To považujeme ve vztahu k ochraně osobnosti dítěte za dostačující. Určitě není naším cílem dětem jakkoliv ubližovat, naopak se snažíme působit opačným směrem,“ uvedl.

Pedofilové by se měli dívat na legální snímky

V reakci na reportáž pak na svých stránkách provozovatelé webu uvedli, že: „Chceme, aby se pedofilové orientovali výhradně na legální snímky s dětmi,“ nebo „Snažíme se dodržovat zákony i morální zásady, avšak ani to, zdá se, některým nestačí.“ Na závěr se ohradili: „Televize (média) by měla informovat především o tom, co je to pedofilie a zda je v naší zemi například snadno dostupná odborná sexuologická pomoc.

porgy1 ( 16. července 2020 11:23 )

A co ti debilní rodiče,kteří dávají na sociální sítě fotky svých nahatých dětí a nastavení veřejné ? Takové fotky vidí všichni a kdokoliv si je může zkopírovat .Teď můžou fňukat nad svou blbostí !

KikinaB ( 16. července 2020 10:31 )

Jsou to zvrácená ***

Arany ( 16. července 2020 10:29 )

Vždyť tato nemravná ziskuchtivá společnost k tomu přímo vychovává, všetně tohoto totálně pokleslého plátku. Všichni jakoby přišli o rozum. Všude se to hemží jenom násilím, perverzí, ziskuchtivostí a absencí základní slušnosti.

horaIysa ( 16. července 2020 08:45 )

Měly by vzniknout oficiální weby, na kterých by se zcela otevřeně zveřejňovaly xichty těchto dobytků, vč. celého jména a adresy. Jak vy k my, tak my k vy. Jak by se jim to líbilo, zmetkům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání