Petr Dostál zemřel podle informací ČTK za mřížemi letos v dubnu. Vedle trestu odnětí svobody ve věznici se zvýšenou ostrahou se měl na základě pravomocného rozsudku rovněž podrobit ústavní sexuologické léčbě a soudy mu také na maximální možnou dobu - tedy na deset let - zakázaly pracovat s dětmi.

Taneční s hlavou v klíně

Muž zneužil v letech 2015 a 2016 deset holčiček v sedmi různých školkách, jedenáctou na letním tanečním soustředění. Dívky před skrytou kamerou líbal, hladil nebo prováděl kopulační pohyby.

U tří holčiček bohužel zašel ještě dál. Dvěma prováděl orální sex. Ze třetí, šestileté, si udělal taneční asistentku, která ho doprovázela na dětských kurzech a s kterou měl sexuální vztah. Po dobu dvou let ji postupně cíleně učil různé praktiky a natáčel s ní pornografická videa.

Nejhorší na tom celém je, že matka dívky věděla, že muž je pedofil, a přesto u něj dceru několikrát týdně nechávala přes noc. Soudy jí letos v lednu pravomocně uložily 4,5 roku vězení. Za mřížemi zatím není, protože Nejvyšší soud jí na základě podaného dovolání odložil výkon trestu.

Na věčné časy

Muž při hlavním líčení odmítl obvinění, že dívky zneužíval kvůli svému uspokojení. Tvrdil, že je miloval a že žádnou z nich nikdy k ničemu nenutil. O své šestileté „partnerce“ uvedl, že s ní chtěl být až do smrti. Prohlásil také, že se ve vazbě pokusil o sebevraždu léky.

Další úmrtí

Počátkem tohoto měsíce zemřel ve vězení také muž, kterému vrchní soud krátce předtím zvýšil trest za utýrání tříletého dítěte z 16 na 22 let. Mluvčí Vězeňské služby dnes ČTK řekla, že prověřování okolností úmrtí nadále pokračuje. Podle jejího dřívějšího vyjádření byl muž v době smrti v cele sám.

Fotogalerie
16 fotografií