Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na dětském táboře na Liberecku se utopil chlapeček (†7)! Tělíčko objevila nezletilá dívka

Hasiči pomáhali se záchranou dvou topících se mužů (31 a 45) v Ostravici v Ostravě.
Hasiči pomáhali se záchranou dvou topících se mužů (31 a 45) v Ostravici v Ostravě.  (Autor: HZS Moravskoslezského kraje)
Autor: ČTK - 
8. července 2020
13:37

Liberečtí kriminalisté vyšetří pro přečin usmrcení z nedbalosti smrt chlapce. Zemřel v úterý v pražské nemocnici, kam byl převezen o den dříve z koupaliště v Českém Dubu na Liberecku, kde se zřejmě topil. Hoch byl na koupališti jako účastník letního tábora spolu s dalšími dětmi a táborovým dozorem.

Bezvládného těla, které plavalo na vodní hladině, si v pondělí 6. července po 16:30 všimla jedna dívka. „Společně se svými kamarádkami tohoto chlapce v bezvědomí vytáhla na břeh. Vše naznačuje tomu, že se před tím za dosud nevyjasněných okolností v koupališti topil,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Chlapci, kterému bylo podle serveru Liberecká Drbna teprve sedm let, byla na místě poskytnutá první pomoc a ve vážném stavu byl letecky transportován záchrannou službou do fakultní nemocnice v pražském Motole. V ní hoch v úterý zemřel. „Vzhledem k tomu, že na řádném objasnění případu stále pracujeme i s ohledem na věk chlapce nebudeme k této události poskytovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí policie.

pajato73 ( 29. července 2020 10:30 )

v osumdesatych letech jsme jezdili s brachou pravidelne na tabory, byly to krasne a nezapomenutelne casy.... co jsme se tam vsechno naucili, cist topy v lese, orientaci, kompas, vazani uzlu, morseovku, delani a zabezpeceni ohne atd... dneska o tom mladez nema paru.... spolecne sezeni a zpivani u taboraku a peceni burtu... prvni lasky a spousta pratel, na ktere se vzpomina dodnes... cekani na dopisy z domova, nejaky ten balik vzivote bych to nechtela postradat.... jake to je dneska nemuzu posoudit ale kdybych mela deti, urcite bych je pustila, kdyby chtely...

mopsamanda ( 8. července 2020 23:32 )

Jezdila jsem na tábor jako vedoucí ještě za socíku. Vždy, když jsme se byli koupat jsme hlídali kolik dětí je ve vodě. Neodvážila bych se je neustále nesledovat. Letos v době jarních prázdnin jsem byla v libereckým bazénu. Bylo tam několik skupin z nějakých táborů. Skupiny bezprizorních dětí ve věku cca 10 let dělaly bordel ve vířivkách a velkém bazénu. Za celou dobu jsem neviděla, že by je nějaký vedoucí okřiknul. Plavčíci seděli u dráhy, kde trénovali plavci. Takže pokud by se nějaké dítě utopilo, nikdo by si toho ani nevšimnul.

amej ( 8. července 2020 20:38 )

Ztotožňuji se s názory Ludva 365. Na tábory jsem jezdila jako vedoucí před cca 45 lety. A už tenkrát jsme v noci utíkali na tancovačky. Přes den jsme se děckám věnovali a v noci durch pařba. Dnes, kdy jsou mladí ( vedoucí) podstatně ještě méně schopní brát vážně zodpovědnost a mnozí fandí drogám, nikdy bych svoje dítě do rukou těchto cizích lidí nesvěřila. Pozorovala jsem to kdysi v Itálii kam přišla děcka s vedoucími na pláž - vlny jako blázen, děcka do nich naskákala jako kobylky a vedoucí se spolu bavili na pláži. Já jsem trnula tak, že jsem musela odejít. Kdyby se jim někdo utopil, ani by to nezpozorovali......

Anifa ( 8. července 2020 19:13 )

Strašlivá tragedie, nepředstavitelné. Rozhodně vím, že bych nikdy v současné době neposlala dítě na tábor a nikdy bych tam ani nejela jako vedoucí. Před lety jsem jezdila jako vedoucí a léta na tábor posílala i své děti. Asi jiná doba

egyptanka ( 8. července 2020 18:13 )

V dnešní době bych děti nikam neposlala ani zadarmo. To není jako v sedmdesátkách kdy se jezdilo bezpečně a téměř bezplatně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání