Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Lidé se loučí s Matoušem (†23), kterého z koloběžky srazil mladík v BMW: Kamarád mu složil písničku na pohřeb

Autor: VaB - 
26. června 2020
19:53

Matouše měl u Heřmanic srazit řidič (20) v BMW. Od nehody pak ujel! Zraněný mladík bojoval o život, v nemocnici ale zemřel. V pátek má pohřeb, na kterém zazní i písnička, jíž pro něj složil kamarád.

Třiadvacetiletý Matouš projížděl 16. června na své elektrické koloběžce Heřmanicemi na Náchodsku. Domů ale nedojel, srazil ho totiž teprve dvacetiletý mladík v BMW. Podle Matoušova kamaráda mladík od nehody utekl. „Borec s BMW srazil kámoše a ujel,“ řekl Blesku. 

Matouš utrpěl vážná zranění. „Muž byl ve vážném stavu, musel být napojen na umělou plicní ventilaci a intenzivně léčen, poté byl transportován na traumacentrum do nemocnice v Hradci Králové,“ řekl Blesku mluvčí záchranářů Ivo Novák.  

Truchlí jeho blízcí

V nemocnici dlouhé dva dny bojoval o svůj život. Pak přišla smutná zpráva, že mladý muž svým zraněním podlehl. Všechny jeho blízké zpráva strašně zarmoutila. „Bráško, ať máš tu cestu pořádně osvětlenou, bolí to šíleně, furt si přehrávám naše věčné hovory, naše společné poslední setkání,“ napsala na facebooku Alexandra. „Furt chci, aby to byl sen, chybíš hrozně moc a navždy chybět budeš,“ dodala. 

„Nevím ani, jak začít, byl jsi naše sluníčko, náš největší kamarád, bráška, byl jsi můj parťák a vždy budeš, Matty. Vyhlížím tě, že přijedeš na koloběžce na kozla, kterého jsi tak měl rád, furt čekám, ale ty už se nevrátíš,“ smutní Monika. „Odpočívej v pokoji, ať je ti země lehká,“ dodala.

Písnička na rozloučení

Matoušův kamarád Adam se příležitostně věnuje hudbě a tentokrát se rozhodl, že složí písničku, která zazní na pohřbu. „Budu pro Matouše nahrávat písničku na pohřeb, je to překvapení pro jeho rodinu,“ svěřil se. A důvod? „Přišlo mi prostě líto, aby klukovi, co jsme spolu vyrůstali, hráli na pohřbu song, co nebyl pro něj...,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání