Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Dívka (†13) v Jihlavě lezla na vagón a zasáhl ji proud! Neštěstí nepřežila

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: TV JOJ)
Aktualizováno -
1. července 2020
14:38
Autor: ran, yks - 
24. června 2020
21:46

Na nebezpečnou hru doplatila dívka (†13), která na jihlavském nádraží lezla na vagon s cementem.  Utrpěla děsivé popáleniny, kterým  bohužel později v nemocnici podlehla.

Na sklonku června utrpěla na nádraží v Jihlavě  vážná zranění teprve třináctiletá dívka, když si hrála na vagonu s cementem. Zasáhl ji elektrický výboj z troleje. O neštěstí informovala televize Nova, podle které dívka na vagony měla lézt s partou dalších dětí.  

Na místě zasahovala policie i hasiči, musel přiletět i vrtulník. Ten zraněnou dívku odvezl do Brna na oddělení popálenin. „Incident bohužel mohu potvrdit. Dívka utrpěla vážné popáleniny. Veškeré okolnosti události nyní zjišťujeme,“ uvedla pro televizi policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Bohužel ani specializovaná péče už nepomohla dítěti, které utrpělo popáleniny na 85 procentech těla a jak televize uvedla dívka boj o život tpo několika dnech prohrála. 

Jak již dříve Blesk informoval, elektrický proud se stal osudným také mladíkovi (†24), který na sklonku prosince vylezl na vagón na nádraží v Hořovicích. Podobných případů je mnoho. Vždy se ale bohužel najde někdo, kdo na nebezpečí nedbá, a na první pohled nevinná zábava se tak nezřídka promění v boj o holý život. 

 

vosavopruz ( 1. července 2020 16:18 )

Albert Einstein citát:

„Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.“

Tara-Tara ( 1. července 2020 15:45 )

co říci­...ni­c...­...něk­teří prostě budou pořád nepoučitelní

frantacizek ( 25. června 2020 06:20 )

no nejlépe, kdyby tam nelezly vůbec, ale musí vidět tu sílu na experimentu naživo, my takový produkovali ještě ne se všemi třídami, ale na to ještě dojde. Ono to i přibližuje ty naše dvě generace, když takhle s nimi kooperujete. Ne teda úplně vše s nimi hodlám dělat - na počítačové střílečky nebo sledování tohoto na netu mě nedostali, zjistil jsem, že mě to nebavilo za mého mládí ani hrát, oni to dnes i sledují na netu, ale takový fotbal fifu už si s nim dám, nebo pivko, mají-li už aspoň 17 a lépe se pak s nimi pracuje. S dnešní generací musíte být kamarád, ne jim něco rigidně přikazovat, zakazovat, to fungovalo na naši generaci, tahle už je jiná. těmto se vyplatí vysvětlovat na příkladech a brát je jako rovné.

Ing.Makoň Jiří ( 25. června 2020 05:47 )

Chtělo by to více informací o tom, jaké napětí je v troleji.U nás jsou dvě soustavy a jsou k tomu dvě možnosti jak přiblížit rozdělení. Čára Kadaň - Beroun-Kutná Hora-Přerov . Co je na sever je stejnosměrná trakce 3000 V, co je na jih je střídavá trakce napětí 25000 V. Nebo jinak - kde jezdí modré lokomotivy je 3000V a kde červené je 25000V. U 3000 V je bezpečná vzdálenost 1 metr,u 25000 jsou to 3 metry

frantacizek ( 24. června 2020 23:40 )

příliš to zjednodušujete, my jsme dělali taky blbosti, jiného rázu. Tohle by měla řešit škola a kantoři fyziky tam. Ukázat dětem už na 2. stupni ZŠ, co dokáže vysoké napětí. Jde to bez problémů realizovat..I my jsme byli takoví, že co jsme neviděli, jaké má následky a jen o tom slyšeli povídat, to jsme si chtěli zkusit. V tom jsou všichni dospívající stejní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání