Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Hrdinný policista zasahoval u požáru vlastního domu: Z ohně zachránil celou svou rodinu

Policista zachránil z vlastního domu svou rodinu, ale utrpěl vážné popáleniny.
 (Autor: City of Maud Police Department/Reuters - ilustrace)
Autor: shp - 
23. listopadu 2020
20:39

Odpověděl na volání o pomoc a vzápětí zjistil, že ti, kdo ji potřebují, jsou jeho vlastní rodina. Policista Anthony Louie z města Seminole ve státě Oklahoma okamžitě spěchal domů, aby našel svůj dům v plamenech. Neváhal ani chvilku a vběhl dovnitř.

Anthony Louie, policista z oklahomského Seminolu, odpověděl během služby na telefonát ohledně požáru ve vlastním domě. Proběhl ohněm a zachránil z něj své děti, ale během záchrany utrpěl vážné popáleniny,“ uvedlo policejní oddělení města Maud na svém facebooku v polovině listopadu. Je vidět, že jsou kolegové na Anthonyho pyšní.

Anthony skončil na oddělení popálenin

Byli jsme schopni ho sebrat a dostat na místní pohotovost. Odtamtud byl letecky přepraven do statní nemocnice na oddělení popálenin,“ dodali strážci zákona na sociální síti. K postu přidali fotku Anthonyho, na které drží koťátko, které právě zachránil před požárem. Foto je několik let staré, ale ukazuje, jaký má policista charakter a že se nebojí riskovat vlastní život, aby zachránil němá stvoření.

Toto dokazuje, jaký obětavý hrdina je. Koťátka, dospělí, děti, Anthony riskuje své vlastní zdraví, pokud to znamená, že může zachránit život,“ napsali policistovi kolegové. Později přinesli nové informace o Anthonyho stavu. „Krátký update o Anthonym. Dnes odpoledně byl vzhůru, ale nemohl mluvit, protože měl zavedenou trubici. Řekli jsme mu o lásce a podpoře, kterou mu vyjadřuje celá země,“ uvedli.

Pomoc muži zákona v nouzi

Policista byl velmi potěšen, a i když nemohl mluvit, napsal na mazací tabulku: „Bůh je hodný.“ Popáleniny přežije, ale čeká ho dlouhá cesta za zotavením. Příběh Anthonyho se rychle rozkřikl po celém Seminole a místní lidé volali na místní stanici s tím, že chtějí rodině policisty finančně pomoci s náklady na zdravotní péči. Jak je vidět, i v dnešním pochmurném světě stále existuje dobro.

Foto: 

Jak se zachovat, když v domě propukne požár?

Oheň je živel, se kterým si není radno zahrávat. Požár je totiž nebezpečí, které rychle ohrožuje na životech všechny v okolí. Zvláště když propukne v domě nebo bytě. Lidem hrozí nejenom újma od popáleniny od plamenů, ale i udušení od kouře, který se z nich line. Jak se zachovat při požáru, poradí toto velmi nápomocné video.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání