Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Holčička (6) skončila s těžkými popáleninami na obličeji: Způsobila jí je dezinfekce!

Autor: jžk - 
28. října 2020
12:09

Šestiletá Izabella Reaumeová z Toleda v Ohiu si hrála s kamarády s dezinfekčním přípravkem na ruce, když jedno z dětí zapálilo loužičku, která se utvořila poblíž její tváře. Ta vzplanula a způsobila dívce popáleniny, ze kterých má na bradě děsivé jizvy!

Děti byly zrovna na procházce s pečovatelkou, když její matce zavolali do práce. Malá Izabella byla těžce popálena, a tak za ní spěchala do nemocnice. „Srdce se mi zastavilo a já začala panikařit, hned jsem odešla z práce,“ popisuje prvotní okamžiky hrůzy Larrissa Schaffenbergová (29).

Izabella si přitom hrála jako jindy se svým bratrem, bratrancem a jedním ze sousedových dětí. Uprostřed hry po sobě začaly děti stříkat dezinfekci, kterou rodina používala k ochraně před covidem-19. „Podařilo se jim to stříknout na římsu na verandě. Sousedovic dítě mělo zapalovač a vzniklou louži zapálilo. Vzplanulo to tak silně, že to zachytilo tvář Izabelly,“ popisuje rozrušená matka.

Co je propustili z nemocnice, musela Larrissa čistit dvakrát denně dívence mokvající rány, znovu nanést gázu a obvázat čelisti stahujícím obvazem, který i nyní musí nosit 24 hodin denně. „Ten snad pomůže zploštit a vyrovnat jizvy mé dcery, aby se jí tvář zahojila co nejlépe. Možná, že to bude muset nosit několik let, záleží jen na regeneraci jejího tělíčka,“ podělila se o jejich každodenní trápení.

Dívenka naštěstí nepotřebuje žádné kožní štěpy. Jizvy se jí pomalu zacelují, ze začátku se jí neustále otevíraly a prosakovaly. „Je to srdcervoucí, moje holčička si teď myslí, že je ošklivá. Každý den jí opakuju, že je krásná a nemusí přitom vypadat jako všichni ostatní, ale nevěří mi to,“ líčí s tím, že je pro její dceru úlevou, když se škola přesunula na online platformu a ona může mít při vyučování vypnutou kameru, aby ji její spolužáci neviděli.

„Jsem šokovaná, že dezinfekční prostředek může způsobit takové škody! Nevěděla jsem, že může takto vybouchnout. Pro Izabellu to bylo strašně traumatizující,“ řekla Larrissa s tím, že se kvůli tomu cítí provinile vůči své dceři. „Ukazuje nám, že i když je tak malá, je velmi silná, a jsem si jistá, že nakonec bude v pořádku.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Sibyla ( 28. října 2020 12:49 )

to je tak, když hlupáci mají děti. Na každé desinfekci je psáno, že nepatří dětem do rukou a také i složení - když někdo neví, že alkohol ve vyšší koncentraci hoří, tak asi chodil za školu v hodinách chemie. Holčičce přeji plné zotavení a přihlouplé matce doporučuji se dovzdělat.

Zobrazit celou diskusi