Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cizinec se u Čelákovic uspokojoval před dětmi: Po měsíci prý zkoušel znásilňovat!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
22. června 2020
15:52

Cizinec se v Čelákovicích ukájel před dětmi. Dopadla ho policie, soud ho ale neposlal do vazby. O měsíc později napadl ve stejné obci ženu, po tomto útoku soud vazbu akceptoval. Policie ho obvinila z pokusu o znásilnění.

V květnu na sebe velmi nevhodným chováním upozornil cizinec (39) v Čelákovicích. V odpoledních hodinách vyhledával děti a v jejich blízkosti pak uspokojoval své sexuální choutky. 

„Po přijetí informace policisté na základě získaného popisu a dalších důležitých informací cizince zadrželi. Svým chováním byl podezřelý ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte v souběhu s dalším přečinem výtržnictví, z čehož byl také obviněn,“ informovala policejní mluvčí Eva Hašlová.

Kriminalisté zároveň chtěli, aby cizinec putoval do vazby, soud ale i přesto, že se muž ukájel před dětmi, vazbu neuvalil.

Napadl ji!

Uběhl měsíc a cizinec na sebe opět upozornil. „Kolem desáté hodiny večer obtěžoval ženu, kterou sledoval již cestou ve vlaku. Po vystoupení z vlaku ji po cestě od nádraží v Čelákovicích začal cizím jazykem oslovovat a přidal i opakované nevhodné až agresivní obtěžování a fyzický útok,“ uvedla Hašlová. 

Cizince na místě zpacifikoval duchapřítomný příbuzný napadené ženy. „Na místo byli přivoláni policisté, kteří si muže převzali a zadrželi. Po provedení všech potřebných procesních úkonů devětatřicetiletému cizinci, který zde pobýval legálně, sdělili obvinění z dalších trestných činů, a to znásilnění ve stadiu pokusu a výtržnictví,“ zakončila mluvčí.

Po tomto útoku už soudce návrh na vzetí obviněného do vazby akceptoval.   

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání