Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čelní střet na Příbramsku nepřežili dva lidé: Další zachránili hasiči, co jeli náhodou kolem

Aktualizováno -
12. června 2020
17:29
Autor: VaB, ČTK - 
12. června 2020
14:39

U Milína na Příbramsku došlo k tragické nehodě! Nehodu tří aut nepřežili dva lidé, další jsou zraněni lehce. Kolem nehody jeli náhodou hasiči, povolaný vrtulník se ovšem vracel prázdný. 

Ve čtvrtek odpoledne došlo na silnici I/4 v katastru Milín na Příbramsku k tragické nehodě tří osobních automobilů. Nehodu nepřežili dva lidé, další utrpěli lehčí zranění. 

Na místo byl přivolaný i záchranářský vrtulník z Prahy, ten se však vracel zpět na základu prázdný. 

Nehoda mohla mít i tragičtější následky. „Shodu okolností jeli kolem nehody hasiči SŽ (správa železnic, pozn. red.) z Prahy, projížděli s nákladním automobilem, na kterém byl vyprošťovací tank. Profesionálním hasičům pomáhali provádět záchranné práce, podle velitele bylo pět účastníků nehody, dvě osoby museli vyprošťovat hydraulickým zařízením,“ řekl Blesku mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. 

„Dvě osoby utrpěly zranění neslučitelná se životem. Přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehly. Další dva lidé s lehčím zraněním transportovali po lékařské péči do příbramské nemocnice,“ uvedla pro Blesk mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.  

Podle mluvčího policie se nehoda stala zhruba půl kilometru za místem, kde se dálnice D4 mění v silnici první třídy. Jak uvedli středočeští hasiči, Strakonická silnice musela být do pozdních odpoledních hodin kvůli vyšetřování zcela uzavřena, obousměrný odklon řídily policejní hlídky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání