Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak jsou na tom zranění z šílené útoku ve Vrútkách? Malý Alex je pořád v nemocnici, učitelku znovu operovali

Autor: shp - 
12. června 2020
20:14

Základní škola ve slovenských Vrútkách se stala terčem útoku Ivana (†22), který v ní ubodal zástupce ředitelky Jaroslava B. a zranil dvě malé děti i učitelku. Při zásahu byli zraněni i dva policisté, které zasáhly odražené kulky. Jak jsou na tom ti, kteří si z krvavého dramatu odnesli nejenom šrámy na duši, ale i na těle?

Ke stavu zraněných se vyjádřil slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Nejlépe jsou na tom podle něj dva policisté, které při zásahu zranily odražené kulky. „Jedno střelné zranění zasáhlo koleno a druhé chodidlo. Stabilizovaný je i stav děvčátka, které mělo víceméně jen lehčí poranění hrudníku. Povzbudil sem ji, je v nemocnici s otcem a má se dobře,“ doplnil Krajší podle Pluska.sk.

Chlapec (10) skončil ve vážném stavu

Ve vážném stavu je chlapec, který skončil s mnohačetným poraněním břicha a hrudníku. „Můj vnuk se jmenuje Alexander, je mu 10 let. Poranil ho na rameni a břichu. Zůstává proto v nemocnici a na pozorování,“ řekl jeho dědeček Peter, který se dokonce přišel podívat na místo činu. Dítě bylo skutečně vážně poraněno. Je však mimo přímé ohrožení života.

Jen teď ho propustili z operačního sálu. Je ve stabilizovaném stavu. Paní učitelku, na kterou útočník velmi krutě zaútočil, museli znovu operovat, natolik se její stav zhoršil. Lékaři stále v rámci reoperace řeší komplikace bodných poranění,“ uzavřel ministr zdravotnictví. Učitelka ještě nemá zdaleka vyhráno, i když byla stabilizovaná.

Učitelka byla vážně pobodána

„Byla to závažná poranění bodného charakteru. Směřovala na hrudník a dutinu břišní. Pevně věřím, že kritické minuty máme za sebou a budeme moci konstatovat, že pacienti jsou stabilizovaní. Propuštění policistů je otázka pár dní,“ doplnil generální ředitel Ústřední nemocnice. Útočníkem na školu byl bývalý žák Ivan, kterého policie při zásahu zneškodnila. Jeho motiv je nejasný. Nejčastěji se mluví o tom, že byl ve škole šikanován kvůli rozštěpu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání