Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (†17) skákal s partou ze skály do jezera: Kamarád mu dopadl na záda a zabil ho

Autor: ran - 
12. června 2020
14:53

Nerozum kamaráda připravil o život mladého Američana Garreta Berga (†17) ve vlnách jezera Byllesby ve státě Minnesota. Skákali z útesu jeden po druhém. Garreta potkalo to neštěstí, že mu přímo na záda dopadl jeden z jeho partičky!

Skákání do vody může být při nedodržení jistých zásad velmi nebezpečné. V pondělí skupina kamarádů u jezera v Minnesotě zariskovala a způsobila tragédii. 

Jako první se přes sráz do vod jezera pustil Garret Berg (†17). Když vyplaval na hladinu, dopadl mu na záda jeho kumpán. Ten nepočkal, až Garret bude v bezpečné vzdálenosti, bezhlavě skočil za ním a nárazem ho zabil. Zprávu přinesl server Metro.

Mladíkovo tělo policie objevila teprve později v průběhu dne. Nyní se intenzivně vyšetřují okolnosti případu. Zda bude z něčeho obviněn kamarád, který skokem Garetta zabil zatím není jasné. Žádné bližší informace o totožnosti viníka policie nezveřejnila. 

Talentovaný sportovec i střihač ovcí

Otec Steve Berg ztrátu syna těžce nese, stejně jako celá rodina, kamarádi a spolužáci. O Garettovi jeho otec mluví jako o společenském mladíkovi, který měl spoustu přátel a rád poznával nové lidi. Hoch byl také nadšený sportovec, který se rád zapojoval i do zemědělských soutěží, třeba do stříhání ovcí na rychlost. 

Policie chodit k útesům nad jezerem vůbec nedoporučuje, už proto, že jsou v soukromém vlastnictví, a lidé se tak svojí přítomností na nich vystavují postihu. Nezdá se, že by si z toho místní něco dělali. Strážci zákona po události z oblasti vykázali dalších asi 30 lidí.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání