Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hana (†48) zemřela při povodních na Olomoucku: První slova zdrcené rodiny

Autor: chal - 
10. června 2020
15:26

Červnové povodně v Olomouckém kraji mají zatím jednu potvrzenou oběť, jeden další člověk se pohřešuje. Ve vodě našla smrt 48letá Hana V. z Šumvaldu. Její rodina a přátelé se tak nevyrovnávají jen s materiálními škodami, ale i se ztrátou nejtěžší. Statečná maminka (81) zesnulé ženy smutek zahání prací.

Zesnulá Hana žila s rodinou jen pár desítek metrů od domu, kde bydlí její 81letá maminka. Stačilo přejít potok a byly hned u sebe. Právě potok Dražůvka se po vydatných deštích na začátku června rozvodnil natolik, že v Šumvaldu způsobil značné škody.

Tím největším neštěstím je ale smrt 48leté Hany z šumvaldské části Břevenec, která ve vodě v neděli 7. června našla smrt. Maminku ztráta dcery samozřejmě velmi zasáhla. Seniorka se s tragickou skutečností statečně pere.

„Dřu, abych přehlušila bolest,“ popsala Deníku„Dokud makám, nemám čas na to myslet. Jakmile si sednu nebo lehnu…“ dodala důchodkyně.

S Hanou se rodina rozloučí v pátek 12. června ve Šternberku. „Kdo poznal Tě, měl Tě rád. Uměla jsi potěšit i rozesmát. Takoví lidé by neměli umírat,“ stojí na smutečním oznámení dojemná slova.

Video  Dramatické záběry hasičů z povodní v Olomouckém kraji  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání