Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Březí slonici zabil explozivní ananas! Tvůrce smrtícího ovoce hledá policie!

Naštvaní vesničané někdy zabijí i slona. (Ilustrační foto)
Naštvaní vesničané někdy zabijí i slona. (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: ran, ČTK - 
4. června 2020
15:31

Úřady vyšetřují okolnosti smrti březí slonice, která zřejmě před svým uhynutím snědla ovoce naplněné pyrotechnikou. Ta jí explodovala v tlamě. Jak ve středu uvedla agentura Reuters, po pachateli tohoto krutého zacházení se zvířaty místní policie pátrá.

Incident vyvolal vlnu pobouření na sociálních sítích poté, co jeden z ochránců místního parku zveřejnil již 30. května dojemnou omluvu určenou uhynulému zvířeti. V textu uvedl, že slon zemřel, když snědl ananas nebo jiné ovoce naplněné nějakým menším výbušným zařízením.

Podle indických úřadů zvíře zemřelo 23. května ve státě Kérala na jihu země, poblíž zemědělské půdy, kde místní farmáři někdy rozmísťují ovoce naplněné petardami, aby odradili zvířata od ničení úrody.

„Víme jen, že zranění bylo způsobeno nějakou výbušnou látkou,“ uvedl ochránce místního parku Sunil Kumar. Slonice se podle něj vydala hledat potravu mimo národní park Silent Valley. Pachatelům krutého zacházení se zvířaty hrozí pokuta, ale i vězení.

Sloni patří v Indii k velmi uctívaným zvířatům. Souvisí to s hinduistickým bohem Ganéšou, který bývá zobrazován se sloní hlavou. V asijské zemi žije největší populace slonů indických, zvíře je nicméně označeno za ohrožený druh. Střety mezi místními obyvateli a slony nejsou neobvyklé, často se totiž stává, že se zvířata vydají do lidských obydlí hledat jídlo.

andorea ( 4. června 2020 16:36 )

Lidi jsou strašný swine...

Citronel ( 4. června 2020 16:09 )

Naši zemědělci taky kladou různé nástrahy, ač nemusí, stačí naříkat a dostanou dotace a kdo hodně naříká, ten dostane hodně dotací.Tam když jim slon sežere úrodu, tak jsou v hajzlu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání