Daniela K.  viděl loni 5. července Karel H. poprvé v životě. Sedli si ke stolu k pivu a družně rozprávěli. Do chvíle, než Karel zničehonic vstal, Daniela svalil zezadu k zemi, kopnul mu do těla a opakovaně mu bezdůvodně dupnul na lebku.

Karel nehodlal s náskoky na Danielovu hlavu přestat. Zakročil až další návštěvník podniku, jemuž se ho podařilo útočníka úspěšně zpacifikovat.

Po brutálním útoku si sedl ke stolu, pokuřoval a řval: „Nechte ho ležet, buzeranta, vždyť simuluje.“ „Měl jsem nějaké zatmění. Takovéto tlaky v hlavě. Nic z toho si nepamatuji,“ tvrdil u soudu útočník vážící 120 kilo.

Video
Video se připravuje ...

Karel H. (44) je obžalovaný z brutální vraždy. Muži (†48) v hospodě v Orlové rozdupal hlavu! Karel Janeček

Recidivisty se nezastala ani expřítelkyně

Již několikrát za násilí odsouzeného Karla H. se u soudu nezastala dnes už jeho bývalá přítelkyně Lucie, která s ním ten den v hospodě byla také. „On ho ten Daniel neprovokoval, neurážel. Karel náhle vstal a šel po něm,“ vypověděla.

Usmrcený muž se podle ní s Karlem ani nehádal. „Seděl tam jako oukropeček,“ vzpomínala.

Sám Karel smrtelný útok označil za »nešťastnou událost«. Přestože ho stihl nepodmíněný trest, hodlá se oženit. Během pobytu ve vazbě si našel novou lásku a chce s ní vychovávat její děti. Za vraždu má přitom sedět 14 let, proti verdiktu se ale ihned odvolal. Zaplatit má i milionové škody pozůstalé rodině.