Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dvojici autistů našli v děsivém stavu: Nedaleko ležela mrtvola jejich otce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: reprofoto Reuters)
Autor: ran - 
29. května 2020
15:10

Dva mladíky ve věku 17 a 19 let, kteří trpí vážnou formou autismu, našli ve zbídačeném stavu zamčené v pokoji v australském Staffordu. Policie na ně přišla v souvislosti s úmrtím jejich otce (†49), jehož mrtvola ležela v jiné části domu. 

Když strážci zákona ve středu kolem 7. hodiny ranní dorazili na hlášené místo, uslyšeli z vedlejší místnosti křik a volání o pomoc. Ke své hrůze tam našli zamčené dva bratry. Byli nazí, velmi špinaví a silně podvyživení.

Muž, o kterém se vyšetřovatelé domnívají, že byl jejich otec a opatrovník, podle předběžných informací zřejmě trpěl několika vážnými zdravotními problémy. Jeho úmrtí zatím nevyšetřují jako podezřelé. Ve čtvrtek se na plotu nemovitosti objevil papírek se vzkazem. Ve zřejmé reakci na smrt muže na něm stálo „Budeš nám chybět, Paule“.

Tento případ možného zanedbávání péče o postiženého člena rodiny není bohužel v oblasti výjimkou. Jen pár dnů před touto kauzou zemřela jen 15 kilometrů od Staffordu v podobně otřesných podmínkách čtyřletá holčička s Downovým syndromem.

Její tělo se už pomalu rozkládalo v postýlce, když ji našli. Byla silně podvyživená a obličej měla okousaný od krys. Žila v domě se svým otcem Markem Dunnem (43) a nevlastní matkou a sestrou. Dunn byl obviněn ze zabití. Smrt dcery ohlásil až několik dní poté, co zemřela. Proti nevlastní matce ani její dceři obviněni vzneseno nebylo.       

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání