Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Autistovi nepopřáli kamarádi k narozeninám: Lidé mu poslali 700 dopisů z celého světa!

Autor: ran - 
3. dubna 2020
10:02

Autistický a ještě k tomu neslyšící Dylan James (9) byl smutný, že po devíti měsících v nemocnici nedostane od kamarádů žádné přání k narozeninám. Ale svět mu jich naposílal 714! O Dylanově velkém dni nakonec na smutek ani nezbylo místo, ani čas. Několik hodin v kuse otevíral dopisní obálky.  

Stačila jedna prosba Dylanovy maminky na sociálních sítí a následující den začala 4týdenní poštovní smršť. Někdy přišlo 10, jindy i 50 dopisů. Všechny obsahovaly blahopřání k narozeninám a měly jediného adresáta: nešťastného malého postiženého chlapce z jihoanglického Plymouthu.   

Dylan musel více než před rokem kvůli svému zdravotnímu stavu přestat chodit do školy, devět měsíců pak strávil v nemocnici. Bál se, že si na něj o jeho narozeninách nikdo nevzpomene. Díky mamince a několika stovkám empatických lidí se ale z jeho narozenin naopak stal den, na který Dylan v životě nezapomene!

26. března před něj maminka Natasha (33) vysypala více než 700 dopisů s blahopřáními. Chlapec byl nadšením bez sebe! Celé jeho počínání, kdy nevěděl, na jaký dopis se vrhnout jako na první, Natasha se slzami v očích natočila, aby si Dylan mohl tuhle krásnou chvíli vždy připomínat. Ani několik hodin mu nestačilo na to, aby je všechny otevřel a důkladně si je prohlédl.

„Ta reakce od úplně cizích lidí nás upřímně dojala! Lidé nás kontaktovali, co mu mohou koupit a z jakého druhu dopisu bude mít největší radost. Všichni byli úžasní! Mysleli jsme, že blahopřání přijde maximálně sto, už to by bylo fantastické, ale 714 nás prostě dostalo!“ vylíčila v leskem v očích Natasha deníku Daily Mail. 

Pošťák někdy dokonce musel přijet s dodávkou, aby všechny zásilky doručil. Chodily nejen dopisy, ale i nejrůznější hračky. Mezi odesílateli byli lidé ze všech koutů světa: přání došlo dokonce i z Las Vegas nebo Austrálie. 55 blahopřání podal také jeden námořní důstojník a s ním všichni jeho drsní mariňáci v kasárnách. 

„Dopisy chodily i během koronavirového nouzového stavu. Lidé smějí vycházet jen jednou denně, a přesto jsme jim stáli za to, aby svoji „vycházku“ vyčerpali na chození na poštu. Pro Dylana to strašně moc znamená, i když tomu ve svém věku ještě úplně nerozumí. Cítí ale, že mu hodně lidí poslalo hodně lásky,“ uzavřela vděčná maminka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi