Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Manželka zastřeleného šéfa motorkářů: Měl pět vnoučat a srdce ze zlata!

Autor: ran - 
8. května 2020
22:02

Vražda za bílého dne se udála v sobotu odpoledne v newyorském Bronxu. Dva maskovaní muži tam krátce před půl čtvrtou místního času zastřelili šéfa motorkářského klubu Pagans. Mrtvý Francisco Rosado byl podle jeho manželky milující otec a dědeček, který tvrdě dřel pro rodinu. „Měl zlaté srdce,“ plakala v rozhovoru pro New York Daily News.

Okamžik vraždy zachytily pouliční kamery. Dva maskovaní muži vybíhají z auta a s pistolemi s tlumiči běží mimo záběr. Pak se vracejí, nasedají a odjíždějí. O pár metrů dál zůstal po jejich řádění na zemi ležet Francisco Rosado (†51). Byl to šéf jednoho ze čtyř největších motorkářských gangů v USA, Pagans, dávaných často do souvislosti s výrobou a prodejem drog.

Rosado v inkriminovaný okamžik stál na parkovišti a klábosil s několika lidmi. Z místa zdravotníci po střelbě odvezli na ošetření neznámou ženu. Není jasné, v jaké souvislosti se na místě činu vyskytovala. Rosado zraněním na místě podlehl, napsal Daily Mail. Po událostech zůstalo na místě tělo zahalené bílou plachtou a příbuzní oběti, kteří se navzájem utěšovali.  Manželka mrtvého Jeannie Rosadová posléze poskytla rozhovor serveru New York Daily News. Podle jejích slov byl manžel skvělý otec, dědeček i fachman. Na sociálních sítích zveřejnila i jeho podobiznu z nedávné doby, na které je vidět muž se zcela potetovaným obličejem.

„Pod drsnou slupkou se ukrýval člověk se zlatým srdcem. Miloval své tři děti a pět vnoučat. Nikdy neměl sebemenší problémy se zákonem,“ řekla manželka. S motorkářem, který se živil jako stavbyvedoucí, žila 27 let. „Tvrdě pracoval, závisela na něm spousta lidí,“ řekla Rosadová s tím, že celá její rodina doufá, že policie vrahy brzy vypátrá a potrestá.

Místní se obávají, že kvůli vraždě nyní vzplane boj motorkářských gangů a bude docházet ve zvýšené míře k dalším zločinům. V souvislosti s útokem se zmiňuje hlavně největší konkurent gangu Pagans, a to Hells Angels, který v poslední době přesunul své aktivity z Manhattanu právě do Bronxu. Ten ale měli dosud považovat za své "území" tvrdí hoši od Francisca Rosada.  

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání