Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děsivá minulost údajného vraha cyklistky z Olomouce: Zabíjet chtěl už před 14 lety!

Autor: rys - 
5. května 2020
05:01

Skutečný predátor je muž (47), který v polovině dubna údajně přepadl, znásilnil a zmasakroval ženu (†51) na předměstí Olomouce. Blesk zjistil, že jde o Rostislava B., který se podobného skutku dopustil i před čtrnácti lety. Tehdy naštěstí jeho oběť přežila. Bohužel, letos svůj čin „vylepšil“ o vraždu.

Stejně jako letos i před čtrnácti lety byl Rostislav B. jen několik měsíců na svobodě. Předtím strávil víc než osm let v kriminále za těžké ublížení na zdraví. V květnu 2006 na něj přišly predátorské choutky. V lesíku na předměstí Olomouce přepadl mladou ženu (34). Surově ji tehdy zbil železnou tyčí a potom ji znásilnil. Přitom jí vyhrožoval, že jí zlomí vaz, bude-li se bránit. 

Policisté tehdy muže zadrželi během několika dní a usvědčili na základě analýzy DNA. Soud pak však kvůli ochraně poškozené proběhl za zavřenými dveřmi v utajení, a tak děsivý případ zůstal zapomenut.

Video  Policie v Olomouci dopadla vraha ženy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Letos v lednu muž opustil brány věznice a od té chvíle prý přemýšlel, že svůj čin znovu zopakuje. Tentokrát se ale kromě tyče vybavil i sekerou. Jen 1500 metrů vzdušnou čarou od místa, kde útočil před čtrnácti lety, zaútočil na cyklistku vracející se z práce za přítelem. „Vyloženě tam jel s úmyslem spáchat uvedený trestný čin a bylo mu jedno, koho si najde,“ prozradil šéf olomoucké krajské kriminálky Radovan Vojta.

Kriminalisté muže i letos chytili pár dní po činu. Byl obviněn z vraždy a soud na něj uvalil vazbu. Nyní mu hrozí až doživotní trest. 

baronessa ( 5. května 2020 07:55 )

Člověka s takovými sklony nepouštět zpátky mezi lidi. Byla velká chyba, že se vůbec dostal na svobodu. Obhájce bude mít těžkou práci.

j_dc_cv ( 5. května 2020 07:48 )

Utratit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání