Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jiří zachraňoval zraněného motorkáře: Nevěděl jsem, kde jsem! Dodávka jen projela okolo

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
30. dubna 2020
19:49

Tma, neznámé místo a velký stres. To si prožil Jirka, když jel nedaleko Kladna po silnici a v příkopu uviděl něco, co se mu nezdálo. Otočil se, přijel k místu a zjistil, že tam leží motorka a vedle motorkář, který sotva dýchá! Co ale dělat, když neví, kde je?

V noci z 22. na 23. dubna došlo v ulici Rozdělovská v obci Velká Dobrá k dopravní nehodě motorky. Čirou náhodou okolo projížděl i Jirka. „Zatím nejhorší zážitek ze silnice si můžu po dnešním večeru odškrtnout. Stát před půlnocí u nehody motorkáře mezi prdelí a prdelí je fakt něco,“ napsal na facebooku. 

„To si tak jedete, horizont, za horizontem trošku trávy na silnici a na poli leží krabice. V hlavě vám šrotuje, co to sakra bylo... Dojedete na nejbližší místo, kde se jde otočit, vrátíte se a vidíte v poli ležet motorku a bezvládné tělo.. Žije? Nežije?,“ popisoval svůj zážitek na facebooku. Ve stresu vytočil záchrannou službu, vyskočil z auta a začal se zajímat o zraněného. Podle něj sípal, ale dýchal.

Kde se to ale stalo? „Vidíte moji polohu? Jsem směrem na Prahu, ale vůbec nevím, kde to jsem. Leží tady na poli motorka a vedle ní leží bezvládně pán a sípá,“ řekl v rychlosti záchranářce u telefonu. Po dvouminutovém hovoru se podařilo zjistit, kde se řidič a zraněný motorkář nachází a sanitka už byla na cestě. 

Jen se podívali

Ještě před tím, než přijela sanitka, okolo projela dodávka plná dělníků. „Čumí jak pera z gauče, ale ani je nenapadne otevřít okýnko, jestli nepotřebujeme pomoc... Za dalších 5 min. projíždí další auto,“ popsal dál. Z dálky poznal, že jde o BMW a řekl, si že ten asi nezastaví.

Ale! Řidič nakonec zastavil, z auta vyskočili dva chlapci a dvě dívky. „Uf, nejsem na to sám,“ řekl si Jirka. Po pár minutách přijela na místo záchranka a motorkáře si vzali do své péče. 

PPP150W ( 1. května 2020 01:36 )

Já jsem to zažil 2x a vy, kdybyste nenapsal nic, udělal byste lépe.

Citronel ( 30. dubna 2020 21:47 )

Taky bych si myslel,že už je o něj postaráno,tak bych pokračoval,taky bych tupě civěl,abych mohl pak vyprávět o té hrůze.Kdyby kolem projelo tisíc aut,tak přeci nebude stavět tisíc aut,nebo bych si myslel,že se sešli dva kámoši a domlouvaji se kde si vrznou.Jiné je kdyby zamával.Ono taky v noci někomu zastavit je o hubu,ale kdo to nezažil,tak bude hrdinsky mlejt jak by se zachoval a lidský život apd.,ale když budete ve 3 ráno z auta dostávat ožralý Rusy u kterých nevíte co udělají a kterým se z auta nechce,oběhl jsem auto a ještě že měli otevřené okénko,hned se zamkli,už v noci nestavim nikomu,jsem vyléčen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání