Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mladík (27) hodil mobilem po přítelkyni a zabil ji! Obhájce vytasil nízký mentální věk

Autor: ran - 
9. dubna 2020
21:52

Něco ji mělo varovat. Máma dvou dětí Levi Ogdenová (†26) měla s přítelem již dříve časté roztržky a jejich soužití bylo plné domácího násilí. Nakonec zemřela jeho rukou, když po ní hodil mobil a nechal ji umírat na ulici.

Po smrti mladé ženy obhájce jejího přítele Lloyda Birkbyho (27) u soudu vyrukoval s odborným posudkem, podle něhož je Birkby mentálně na úrovni 11,5letého kluka. Požadoval proto, aby se na jeho klienta vztahovala nižší trestní sazba. Bývalý přítel matky dvou malých dětí opustí vězení v anglickém Halifaxu již za 5 let a dva měsíce, které mu byly vyměřeny za „neúmyslné zabití“.

Okamžik, kdy agresor zvedá ze země spadlý mobil a vrhá jej proti nicnetušící Levi, zachytila v listopadu 2019 pouliční kamera a popsal jej britský server Mirror.

Útočník ženu z několika málo kroků prudce zasáhl telefonem do krku. Poté se na její obranu postavila jedna z kamarádek, ale tu Birkby shodil na zem. Pak si to namířil přes ulici a dál se o ni nestaral, i když byla vážně zraněná. Pomoc jí poskytli až kolemjdoucí. Záchranáři ji odvezli do nemocnice, ale tam brzy na to podlehla krvácení do mozku. 

Po smrti mladé ženy se vybralo od spontánních dárců v přepočtu přes 200 000 korun. Peníze byly použity částečně na pohřeb, částečně byly věnovány na výchovu obou malých sirotků, kteří po mladé mámě zůstali. 

  

 

 

Lubomír Babáček ( 9. dubna 2020 23:49 )

Spíš bych uvěřil, že Britové mozek nemají žádný. A pravda, tady je autor článku s popisem události úplně mimo. Nejspíš to byl následný pád a úder hlavou o zem, jinak to nelze chápat. Ale ten soudce, to je ale opravdu hovado, když souhlasí s takovým hloupým blábolem od obhájce toho vraha, který, dle mého jednal čistě ze vzteku a s jasným úmyslem. Spravedlnost je dnes tenká, zteřelá niť.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání