Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladý řidič srazil maturanta Petera (†18): Ten jel právě na kole za milovaným dědečkem

Autor: shp - 
12. března 2020
18:56

Se svým dědečkem měl krásný vztah. Měl ho moc rád a vzhlížel k němu. Cesta za ním na kole se mu ale v úterý večer mezi slovenskými obcemi Čeľadnice a Kolíňany v okresu Nitra stala osudnou. Petera (†18) srazil vůz, který řídil mladý řidič Sebastián (20). Pro cyklistu to znamenalo smrt.

Peter nasedl na kolo a v úterý se po setmění vydal jako už mnohokrát za svým dědečkem Františkem do sousední dědiny Kolíňany. Vzal to tradičně zkratkou přes polní cestu. Tma mu nevadila, protože polní cestu znal nazpaměť. Neměl ale na sobě žádné reflexní prvky.

Petera náraz odhodil do potoka

Protijedoucí Sebastián, který řídil vůz značky Alfa Romeo, jej však neosvětleného zahlédl až na poslední chvíli. Srazil ho a smetl ho do potoka, který se rozléhá u cesty. Náraz byl silný a Peterova zranění příliš vážná na to, aby se mu dalo pomoci.

„Řidič pravděpodobně pozdě spatřil cyklistu a začal brzdit. Auto dostalo smyk, otočilo se do protisměru a po srážce s cyklistou zůstalo v příkopě. Ke zraněnému cyklistovi byla přivolána záchranka, ale i přes poskytnutí pomoci následkům zranění podlehl,“ informovala Nový Čas policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Sebastián opilý nebyl

Jak dodala, u Sebastiána přítomnost alkoholu v dechu nezjistili. „Okolnosti, míra zavinění a přesná příčina neštěstí jsou předmětem vyšetřování. Policie vede v této souvislosti trestní stíhání pro trestný čin usmrcení,“ uzavřela Čuháková.

„Mohu potvrdit zásah záchranářů, které jsme vyslali na pomoc. Bohužel při nehodě mladý muž utrpěl vážná poranění, kterým podlehl během převozu do nemocnice,“ popsala marnou snahu o záchranu Petrova života mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Děda byl sám záchranář

Sám dědeček František, za kterým Peter jel, je bývalý řidič záchranky a dodnes chodí zdravotníkům pomáhat. O to je smutnější, že se i přes enormní snahu záchranářů nepodařilo Petera ani po hodině oživování přivést zpět k životu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání