Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dramatické pátrání se smutným koncem: Patrika (†19) našli mrtvého

Aktualizováno -
2. března 2020
12:53
Autor: VaB, sc - 
1. března 2020
13:45

Tragicky dopadlo pátrání po 19letém Patrikovi ze Zlínska, který zmizel v pátek v noci po oslavě s kamarády. Mladíka o víkendu našli mrtvého.

Kamarádi Patrika viděli naposledy v pátek kolem půlnoci v obci Lipina u Valašských Klobouků. Kam směřoval, je nejasné, domů ale nedorazil. Když se nevrátil, oznámila jeho pohřešování policii v sobotu navečer jeho sestra, se kterou ve Valašských Kloboukách bydlí.

Patrik u sebe v době zmizení neměl mobil a byl oblečený pouze v červené mikině, černých riflích a hnědých botách. Do pátrání se podle mluvčí policie Lenky Javorkové zapojil i policejní vrtulník.

Hledaly ho desítky lidí

Zoufalá rodina prosila o pomoc i na facebooku. Výzvy si všimli členové z Rescue SAR Morava. Velitel Libor Valerián pro Blesk popsal celou pátrací akci. „Vyjíždíme na oslovení rodiny. Jeho sestře jsem poslal nabídku, pokud by měli zájem, tak že můžeme pomoci. Rodina nás oslovila a já jsem kontaktoval policii s tím, že vyjíždíme pátrat, nejednáme na vlastní pěst,“ vysvětlil.

Když vytěžili rodinu a získali potřebné informace, rozjeli pátrací akci. „V deset večer jsme začali. Pak jsme začali hledat po místech, kde by mohl být, mluvili jsme s kamarády a mapovali jsme jeho pohyb. Věděli jsme, že ve čtyři ráno byl v baru Amerika v Kloboukách. Servírka nám to potvrdila podle fotky, co jsme jí ukázali. Řekla i co mu nalévala. Druhý den ráno jsme se čtyřmi čtyřkolkami začali prohledávat oblast, kde by se mohl nacházet,“ uvedl Valerián.

Nebyli na to ale sami, pomáhali jim i kamarádi a známí pohřešovaného. „Náš koordinátor na místě pracoval s veřejností. Přibližně 25 kamarádů pohřešovaného se zapojilo do pátrání a pomáhali nám,“ popsal Blesku šéf SAR Morava Tomáš Raška.

Tragický konec

Prohledávali dokonce i chatovou oblast. „Bavili jsme se s majiteli, jestli někoho neviděli. Jsou to starousedlíci, vědí prakticky o všem. Hlídají si to tam,“  řekl Valerián. 

„Začali jsme uvažovat, jestli nespadl do vody. Byl v nějakém podroušeném stavu, takže jsme prohledali vodní tok od části Brumov až na Slovensko. Policii jsme oznámili, že ve vodě stoprocentně není. Při jednom z hovoru s policií mi řekli, že máme ukončit pátrání. Došlo mi teda, co se asi stalo a víc jsme se o to nezajímali,“ řekl Valerián s tím, že později policie upřesnila informace o tom, že byl Patrik nalezen bez známek života. 

„Strašně to bolí“ 

„Píšu to opravdu s těžkým srdcem. Ale aby se už nesdílel příspěvek o pátrání a další historky. Náš milovaný Páťa nás bohužel opustil. Prosím nechci se zatím vyjadřovat. Byl pro mě jako můj syn. Prosím zapalte za toho našeho skvělého a hodného kluka svíčku,“ píše na Facebooku Patrikova příbuzná Nikola. „Strašně to bolí. A Patulko měj se tam nahoře krásně, dívej se na nás svrchu a hlídej nás. Milovala sem tě, miluji tě a milovat budu,“ zakončila v emotivním příspěvku.

Nejde o násilnou smrt

„Mladík byl nalezen, bohužel bez známek života, pár kilometrů od místa, kde byl viděn naposledy. Příčina úmrtí je předmětem dalšího šetření, nic nenasvědčuje tomu, že by se na smrti muže podílela nějaká další osoba. Příčinu úmrtí pomůže objasnit nařízená soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí Lenka Javorková. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání