Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Recidivista ukradl českolipské úřednici půl mega?! Téměř vše utratil, řekla policie!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk/Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
31. ledna 2020
16:17

Českolipští kriminalisté v úterý odpoledne zadrželi muže, který si údajně v polovině ledna odnesl z uzamčené kanceláře zdejší radnice půl milionu korun. Částku měla na stole nechat úřednice.  

Policie zadržela 45letého recidivistu s trvalým bydlištěm v Litoměřicích. Soud ho ve čtvrtek poslal do vazby, hrozí mu až osm let vězení. Na webu o tom informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Muž měl vylomit zámek dveří v době, kdy byla úřednice na obědě. „Z kanceláře si odnesl hotovost ve velkých bankovkách," uvedla mluvčí. Z odcizené částky se podařilo zajistit 80.000 korun, zbytek peněz prý muž utratil. Vyšetřovatel ho obvinil ze zločinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný recidivista neměl k městskému úřadu podle Balákové žádný vztah a navštívil ho náhodně. „Ten den prošel celou Českou Lípu a tipoval si místa, kde by mohl něco odcizit. Jde totiž o majetkového recidivistu, který už byl za krádeže dvanáctkrát pravomocně odsouzen a nyní je v rámci posledního trestu v podmínce," uvedla mluvčí. Muž má podle ní aktuálně na svědomí také krádeže v nemocnici a ve stomatologickém středisku v Litoměřicích se škodou 17.000 korun.

Policie zpočátku nechtěla zveřejňovat podrobnosti k případu. Podle nich by se to mohlo negativně odrazit v dokazování viny pachateli. „Stalo se to kolem oběda, úřednice se šla najíst a bohužel nechala půl milionu ležet na stole. Podle všeho je vzal někdo z lidí, co tam mezitím přišli,“ řekl ale podle MF DNES zdroj z prostředí úřadu. 

tryskomys ( 18. srpna 2020 11:03 )

To tam neměla zámek na zásuvkách u stolu nebo hlady tak šilhala,že jí to nestálo za to,aby je uklidila.V tom případě bych potrestala i jí,třeba podmínkou nebo srážkama z platu.Peníze byly z daní všech asi jí to bylo šumafuk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání